PONOVO UDAR NA SRBIJU! Krivokapić napao Anu Brnabić posle niza neistina koje je izneo o nabavkama brašna

Autor:

Svet

17.04.2022

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izneo neistine o tome da je Srbija ucenjivala Crnu Goru isporukama namirnica, sada je napao i predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić koja mu je juče odgovorila.

PONOVO UDAR NA SRBIJU! Krivokapić napao Anu Brnabić posle niza neistina koje je izneo o nabavkama brašna

Foto: Tanjug/AP

Podsećamo, Zdravko Krivokapić je tvrdio u emisiji koja je emitovana na RTCG da je Srbija ucenjivala Crnu Goru isporukama pšenice, kukuruza i drugih životnih namirnica, iako je, kako je kasnije obelodanjeno, slao dopise srpskim vlastima u kojima je preklinjao za pomoć.

Krivokapić je danas prokomentarisao pitanje premijerke Brnabić da li ga je bar malo sramota posle takvih reči, rekao sledeće:

- Onaj ko nešto kaže, to više govori o njemu, nego o onome kome je upućena. Ta osoba treba da zna šta je sramota, da bi mogla drugome da priča o sramoti - rekao je on.

Potom je Krivokapić tvrdio i da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin iskazivao neprimerene stavove. 

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Aleksandar Vulin

Zanimljivo je i da Krivokapić nije demantovao dokumenta koja je objavio jedan od lidera DF Milan Knežević, a u kojima se jasno vidi da je Krivokapić tražio pomoć od srpskih vlasti, pre nego što je krenuo u verbalne napade.

- Za nekog ko je u 2020. godinu ušao kao Srbin, 2021. godinu započeo kao dvesta posto Crnogorac, da bi u 2022. godini postao Tuta Bugarin, tehnički premijer Krivokapić će dobiti ekskluzivnu priliku da objasni crnogorskoj javnosti da li je bugarskom premijeru ili srpskoj premijerki poslao dopis u kojem preklinje za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so - naveo je Knežević juče u objavi na fejsbuku, uz koju je priložio i fotografije dokumenata.

Krivokapić je u intervjuu za RTCG rekao da je zvanična Srbija pokušala je da uceni Crnu Goru da li će joj bezbediti osnovne životne namirnice u zavisnosti od toga hoće li biti deo Open Balkana ili neće. Dodao je da je Podgorica nakon odluke Srbije da zabrani izvoz tražila alternativne načine snabdevanja i da je, kako je rekao, "na dobrom putu".

 

 

- Pokrenuta je inicijativa da se brašno dobavlja iz Bugarske, što je unelo paniku u Srbiji - rekao je Krivokapić. Dodao je da je razlika između Srbije i Bugarske u ceni transporta žitarica, ali da se traži optimizacija tih troškova i da će, ako to uspe, troškovi transporta biti i manji nego iz Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu Krivokapića da je Srbija pokušala da uceni Crnu Goru obezbeđivanjem osnovnih životnih namirnica za ulazak Podgorice u inicijativu Otvoreni Balkan.

- Pitam profesora Krivokapića kako Vas nije sramota da tako bestidno lažete? Uzgred, kada vas je to Vučić pozvao, uputio poruku, rekao bilo koju reč ucene u vezi sa hranom/robom iz Srbije? Pošto znam da nije, vraćam se na pitanje: Da li vas je bar malo sramota? - napisala je Brnabić na Tviteru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading