NOVI PAKLENI PLAN DRITANA I MILA: Na Cetinju izabrana vlada u kojoj nema mesta za Srbe

Autor:

Svet

29.04.2022

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Abazović je dobio podršku DPS i formirao manjinsku vladu, dok je zauzvrat pristao na odlaganje izbora u Podgorici i time omogućio Đukanoviću da tamo i dalje vlada.

NOVI PAKLENI PLAN DRITANA I MILA: Na Cetinju izabrana vlada u kojoj nema mesta za Srbe

Foto: Tanjug/AP

Dritan Abazović i Milo Đukanović

Pakleni plan koji podrazumeva sastav manjinske vlade bez Srba uspešno je izveden. Na Cetinju je juče izglasana manjinska vlada, na čijem se čelu nalazi Dritan Abazović. U novoj vladi nema mesta za predstavnike Demokratskog fronta, najsnažnije srpske političke opcije, ali zato Milo Đukanović ima razloga da trlja ruke. Da je na delu dogovor Abazovića i Đukanovića, najbolje se ogleda u tome što je Dritan zbog Milove podrške manjinskoj vladi podržao odlaganje izbora u prestonici, koji su zakazani za 19. jun, a dobro je poznato da je na vlasti u glavnom gradu Crne Gore upravo Milov DPS.

BEG SA MEGDANA

Republika

Foto: printskrin

Vladislav Dajković

Pakleni plan dvojice lidera odavno je prozreo predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, koji je u razgovoru za Republiku kazao da to partnerstvo traje još od podrške Đukanovića manjinskoj vladi.

- Odlaganje izbora u glavnom gradu, ali i u drugim opštinama u Crnoj Gori, plod je neustavnog dogovora između Mila Đukanovića i Dritana Abazovića. Prema našim informacijama, to je bio jedan od uslova da Đukanović podrži manjinsku vladu Dritana Abazovića sa svojim poslanicima. Osim činjenice da se radi o nezakonitoj i neustavnoj inicijativi, ovaj potez nedvosmisleno ukazuje na strah Demokratske partije socijalista, URA, ali i SNP, od izbora u glavnom gradu. Suočeni sa činjenicom da se većina naroda snažno protivi manjinskoj vladi, ali i povratku Mila Đukanovića na vlast, protagonisti ove ideje su pobegli s bojnog polja, nadajući se da će s državnim mehanizmima u rukama doći do boljeg rezultata na odloženim izborima - istakao je Dajković.

Naš sagovornik uveren je da Dritanov i Milov plan neće proći jer su, kako ističe, građani Crne Gore svesni svega što se dešava.

TURISTIČKI IZGOVOR

Kako prenose pojedini crnogorski mediji, kao opravdanje za odlaganje izbora, biće turistička sezona, za koju kažu da nije pogodna za održavanje izbora, a prema Abazovićevim rečima, takva odluka je sasvim racionalna.

- Ono što lično podržavam jeste da se lokalni izbori održe u jednom danu. Ovo što trenutno imamo je cirkus. Da svaki vikend izlazimo na lokalne izbore. Svaki vid ukrupnjavanja je bolji, iz svakog aspekta. Navijam da se ukupnom izbornom reformom dođe do toga da Crna Gora ima generalne izbore. Na taj način bi se sve racionalisalo. Meni taj predlog izgleda krajnje racionalno - kazao je Abazović.

Inače, novoformirana vlast izglasala je poslanicu SNP Danijelu Đurović od juče za predsednicu Skupštine.

Novu vladu podržava mafija

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Nebojša Medojević

Predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera DF Nebojša Medojević istakao je da novu, manjinsku, vladu podržava mafija, što se vidi iz toga da manjinsku vladu podržava DPS, koji je, kako kaže Medojević, političko krilo mafije.

- Nažalost u Crnoj Gori, umesto da Dritan Abazović i Vladimir Joković krenu u pravljenje jedne široke antimafijaške vlade sa Demokratskim frontom i Demokratama, gde mafija vezana za DPS neće više imati političkog uticaja, oni su napravili dogovor s tom političkom organizacijom, koja predstavlja političko krilo mafije u Crnoj Gori, a to je DPS - rekao je Medojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading