PROCURILA MOGUĆA KADROVSKA REŠENJA ZA MANJINSKU VLADU CRNE GORE! Dajković: Zar antisrbina za šefa diplomatije!

Autor: Mihajlo ŽILOVIĆ

Svet

18.04.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozno je da ministar spoljnih poslova bude Ranko Krivokapić, koji je Đukanovića učio antisrpstvu, rekao je lider Slobodne Crne Gore.

PROCURILA MOGUĆA KADROVSKA REŠENJA ZA MANJINSKU VLADU CRNE GORE! Dajković: Zar antisrbina za šefa diplomatije!

Foto: printskrin

Dritan Abazović i Zdravko Krivokapić planiraju da na vlast vrate Mila Đukanovića, a da za ministra spoljnih poslova u crnogorskoj vladi imenuju Ranka Krivokapića, ustašu, čoveka koji je ideolog mržnje prema srpskom narodu u poslednjih 20 godina, rekao je juče u gostovanju na TV Pink Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore.

GAŽENJE VOLJE NARODA

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović

Podsetimo, mediji su najavili učešće Socijaldemokratske partije u manjinskoj vladi, a Dajković je izneo nezvanična saznanja o mogućim kadrovskim rešenjima.

- Krivokapić je učio antisrpskim stavovima Mila Đukanovića i sad on treba da bude šef diplomatije. Ministar unutrašnjih poslova treba da bude Filip Adžić, potpredsednik Dritanove URA, koji nije hteo da glasa za Zakon o veroispovesti, nego je morao da podnese ostavku da mu se Cetinjani ne bi naljutili. Raško Konjević iz antisrpske Socijaldemokratske partije će biti ministar da li finansija ili odbrane, nije ni važno, čovek koji je antisrbin, koji nas je tukao na protestima 2015. - bio je oštar Dajković.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Ranko Krivokapić

On je dodao da vladu sastavljaju strane ambasade, prvenstveno britanska i američka, a da se narod Crne Gore ništa ne pita.

- To znači da će doći do formiranja neke nove manjinske vlade s glasovima DPS, koja nije odraz većinske volje građana iskazane 30. avgusta 2020, što znači da se kroz taj projekat Milo Đukanović vraća na vlast. Rešenje je da se ide na nove parlamentarne izbore, da se mandat vrati građanima koji treba da kažu ko je radio za njihove interese, a ko je radio protiv. Kažu: "Milo neće imati ministre u vladi", što je tačno, ali neće biti ministara bez Mila - ocenjuje lider SCG.

EKONOMSKI SLOM

Republika

Foto: Printscreen

Aleksandar Vučić

Dajković se osvrnuo i na medijske napade na Srbiju i njenog predsednika koji stižu iz Đukanovićevog okruženja.

- Od toga nema ništa. Milo kad god je krenuo na Srbiju slomio je zube, neće mu se isplatiti. Bolje da se razmišlja kako Crna Gora ekonomski da preživi ovo, mi jednostavno nismo ekonomski održiva zemlja. Vidi se da, kad nemamo pšenice iz Srbije, moramo da milimo okolo po regionu, što je sramota, mi nismo uspeli da napravimo 30 kilometara auto-puta za ovih 30 godina, a vidimo šta se radi u Srbiji. Otvoreno je preko 150 fabrika, u Crnoj Gori je zatvoreno 150, ako ih je toliko i bilo. To je najveći problem Crne Gore, a ne šta ćemo mi da uradimo povodom rusko-ukrajinskog sukoba, to nije naša stvar. Ja jesam rusofil, ali nije na meni da se mešam u to, neka se mešaju Putin i oni. Ne pitaju ni oni mene kako da preživim od prvog do prvog, kako da platim stan kao podstanar - rekao je Dajković.

On je ironično primetio da bi bio red da iz ambasada saopšte kako treba da izgleda nova vlada, a da građani sede kod kuće:

- To nije ono za šta smo se izborili kroz veličanstvene litije i izbore i tome se moramo odupreti tako što ćemo misliti svojom glavom i nećemo gutati oni što nam oni serviraju. Izbori u glavnom gradu su za mesec, mesec i po dana, tu treba da pokažemo da smo mi slobodna Crna Gora i slobodna Podgorica i da ne nasedamo na laži zapadnih medija u našoj zemlji.

Ovako je govorio Ranko Krivokapić

- Aleksandar Vučić nije predsednik Srba iz Crne Gore, već je to demokratski izabrani predsednik u Crnoj Gori

- Na Cetinju se igrao tenis i golf, pre nego u Beogradu. Tamo je postojalo ime južnih Slovena kad su svi ostali ljubili papuče. Tamo je bio pismeni Njegoš, dok je nepismeni Silni prodavao svinje u Austrougarsku

- Crnogorci u Beogradu nisu vredni fišeka

- Inicijativom da se Njegoš proglasi za sveca Amfilohije pokušava da velikog crnogorskog pesnika i državnika smesti zajedno sa zločincima koje je ta crkva ranije proglasila za svece

- Okupacijom Crne Gore je ukinuta crnogorska pravoslavna crkva i na njeno mesto dovedena Srpska pravoslavna crkva, kojoj treba uzeti imovinu i vratiti državi

- Milošević je samo vrh ledenog brega, a sada je isplivala SPC, koja ga je dovela i održavala na vlasti i podržavala u ratovima i rušenjima i istom animalizmu koji sada vidimo, a to je obeležavanje teritorija. Ta pojava poznata je u životinjskom svetu, ali to pokazuje i nivo svesti, razuma i ciljeva koje ima Srpska pravoslavna crkva

- Zašto SPC ne gradi škole, ambulante, domove kulture, objekte koje bi svi koristili ako već ima novca, dobrim delom krvavog novca, kao što i hram u Podgorici miriše na duvan i krv. A od krvavog novca mogu se graditi samo verski objekti koji mogu da izazovu krv

Živković: Nastavak antisrpske politike

Republika

Foto: youtube.com/SRPSKA RTV

Dražen Živković

Dražen Živković, glavni i odgovorni urednik portala Borba, za Republiku je ocenio da će SDP naslediti tekovine Milovog DPS na spoljnom i unutrašnjem planu.

- Ovo je još jedna prevara crnogorskog naroda u nizu jer to nije ono za šta su se Srbi borili. Sve zavisi od DPS, koji verovatno neće formalno učestvovati u vladi, ali će je neposredno krojiti. Do ove situacije ne bi došlo da se Zdravko Krivokapić obračunao s Milom umesto što je sve prevario svojom politikom. Jasno je da će se spoljna politika Crne Gore pogoršati u odnosu na Srbiju ako na funkcije dođu antisrbi, što, po svemu sudeći, nije isključeno - kaže Živković.

SNP neće sa socijaldemokratama?

Socijalistička narodna partija zakazala je sednicu Glavnog odbora za sutra, a na njoj će biti reči o strukturi manjinske vlade, programskim prioritetima, sporazumu o političkim principima i o partijama koje će učestvovati pošto je najavljeno učešće Socijaldemokratske partije, saznaje portal RTCG.

SNP je ranije saopštio da neće biti deo vlade u kojoj su DPS, SD i SDP, a odlučivaće se dvotrećinskom većinom.

Premijeru bliža Bugarska nego Srbija

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zdravko Krivokapić

Dajković je takođe rekao da je premijer Zdravko Krivokapić nastavio matricu Mila Đukanovića:

- Srbija mu je glavni krivac za sve. Đukanoviću su bili bliži Albanija, Hrvatska i druge zemlje u regionu, a Krivokapiću Bugarska, što je neverovatno. On kaže: "Bugari nam pomažu s pšenicom", a zaboravlja da mu je Srbija prva dala besplatne vakcine, da je htela da pokloni respiratore. Čak i sada nije htela da zatvori izvoz hrane za Crnu Goru, ali su oni nastavili da se ponašaju potpuno idiotski, moram reći, bez ikakvog razloga.

On je ocenio da je Crna Gora generator problema.

- Ono što se dešava oko Šarića kod nas u Crnoj Gori nije ništa novo. Crna Gora ima više narko-klanova nego Kolumbija, od "škaljarskog", "kavačkog", ovog, onog, evo i ovog pljevaljskog Šarićevog - rekao je Dajković.

Na pitanje kakav je bio odnos Mila i Darka Šarića, odgovorio je:

- Zna se, odličan, bratski, ali ne raspolažem dokazima kakav je sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading