ŠARIĆEV AL PAĆINO OTIMAO KOKAIN PO EVROPI: Hrvatski ogranak narko-mafije bio veran šefu iz Beograda

Autor:

Hronika

17.04.2022

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolje da tonu rasporedimo i pošaljemo 500-600 kila, predložio je Petar Ćosić Milanu Milovcu, čije ubistvo je kasnije organizovao po naređenju Darka Šarića.

ŠARIĆEV AL PAĆINO OTIMAO KOKAIN PO EVROPI: Hrvatski ogranak narko-mafije bio veran šefu iz Beograda

Foto: Srpski telegraf

Balkanski kralj kokaina Darko Šarić imao je razgranatu mrežu šverca po čitavoj Evropi, a hrvatski ogranak koji je vodio Petar Ćosić Šarac, bivši specijalac hrvatskog MUP, kao užu specijalnost, organizovao je otmice kamiona i brodova s kokainom od konkurencije.

Prema u Francuskoj dešifrovanim porukama koje je narko-mafija razmenjivala komunicirajući u aplikaciji Skaj i prema opsežnoj istrazi Evropola i Evrodžasta, svojevremeno preuzimanje droge u Belgiji organizovao je izvesni Major, po direktivi Ćosića, kojeg su zvali Šef, a kasnije Paćino (očigledno voli filmove Al Paćina) i Džiboni, dok je njihova grupa putem četa ugovarala otimanje velikih količina belog praha, kao i njegovu dalju distribuciju.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter/mup_rh

Hapšenje Petra Ćosića

TAJ SMRAD ĆE SAD DA DOBIJE SVOJE

Ćosić se tereti za ubistvo saradnika Milana Milovca Cigle u dalekom Ekvadoru, kao i njegov šef Darko Šarić, koji je, kako istražitelji sumnjaju, naredio njegovu likvidaciju iz ćelije:

- Sumnjam u Čupavog. Taj se oteo kontroli i mislim da mu je sad kraj. Ne želim da razmišljam hoće li nam namestiti nekog. Taj smrad će sad da dobije svoje. Ja sam pokušao sve jer smo bliski. Uprkos tome, on se ne menja. Sredićemo ga. Sve sam bežao od toga, mislio urazumiće se - stoji u poruci koja je preko Skaja prošla u februaru 2020, a koju je prema osnovanoj sumnji poslao narko-bos iz Pljevalja.

Svedok-saradnik Nebojša Joksović je na suđenju Šariću za šverc 5,7 tona kokaina, u leto 2018, otkrio da je narko-bos Milovca zvao Čupavi, odgovarajući na pitanje sada uhapšenog advokata Dejana Lazarevića.

- Pošto je brod s kokainom stigao u Antverpen, u čet-grupi je napisana poruka: "Kanta je na zelenom", a iz dalje dešifrovane prepiske jasno je da je Ćosićeva ekipa organizovala otimanje kamiona s puta. Ubrzo je stiglo i obaveštenje za članove grupe u vidu poruke: "Kreće akcija, napadaju da otmu kamion" - otkrio je izvor iz istrage koji dodaje da su tonama teške pošiljke kokaina cepane na manje zbog obazrivosti i mogućeg peha.

ISTRAGA VIŠE UBISTAVA

Iako se ispituje povezanost Darka Šarića sa više ubistava u Srbiji, Crnoj Gori, ali i širom Evrope i sveta, on se za sada zvanično tereti da je početkom 2020. organizovao kriminalnu grupu i dovodi se u vezu sa ubistvom nekada bliskog saradnika Milana Milovca. Tereti se i za učestvovanje u švercu droge, kao i pokušaj diskreditovanja Nebojše Joksovića da bi on izgubio status svedoka-saradnika u procesima koji se vode protiv Šarića duže od deceniju.

- Bolje da tonu rasporedimo i pošaljemo 500-600 kila - predložio je Ćosić Milanu Milovcu, čije ubistvo je kasnije organizovao po naređenju Darka Šarića, u jednoj od poruka.

- Član kriminalne grupe u tom trenutku pod nadimkom Polar potom je napisao: "Sutra će Monito prebaciti 500 kg robe" - razotkrili su francuski stručnjaci koji su naveli da je na paketima droge pisalo "Munga".

Republika

Foto: Printscreen/MUP Hrvatske

Hapšenje Petra Ćosića

Članovi kriminalnog klana Darka Šarića, koji je imao kodno ime Korona, komunicirali su preko telefonskih uređaja koje su često menjali, a strani istražitelji su otkrili mnoštvo čet-grupa označenih kombinacijom slova i brojki, a detaljnom analizom utvrđeno je da je Ćosić, kao Šarićeva desna ruka, povezivao krimose iz Hrvatske, Belgije, Španije, Nemačke, Grčke, BiH, Kolumbije i Ekvadora radi šverca kokaina.

MUP HAPSI I TRAŽI DOUŠNIKE

Beogradska policija u subotu kasno uveče uhapsila je Aleksandra Boškovića, koji je bio u bekstvu, pod sumnjom da je bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića. Bošković se dovodi u vezu s postavljanjem bombe Goranu Nikolaševiću u Valjevu, za šta je osumnjičen i navijač sa kriminalnom biografijom Uroš Mišić, koji se sada preziva Radovanović.

Iz MUP su saopštili da su u poslednjih godinu dana razbili više od 30 manjih i većih organizovanih kriminalnih grupa, kao i da trenutno ulažu napor da otkriju ko su još saradnici Šarića i "kavačkog klana" u njihovim redovima pored inspektora Božidara Stolića, koji je prodavao informacije navedenom klanu. Istakli su da se traga ko su krtice u policiji koje su Danilu Stojanoviću Dači i Milutinu Radovanoviću Miki dojavili da pobegnu, navodeći da neće biti pošteđenih, imajući u vidu da je već uhapšeno 90 pripadnika MUP, koji su se na "različite načine ogrešili o zakon".

- Ćosić je nabavljao kokain, nadgledao njegov transport i istovar, odobravao njegovu cenu, kao i način plaćanja kokaina i saradnika. Otkriveno je da su glavni kontingenti koksa stizali u luku Ploče i potom dalje distribuirani. Na taj način desetočlana grupa prokrijumčarila je najmanje 609 kilograma kokaina, koji su preprodali u vrednosti većoj od 17 miliona evra - saopštio je hrvatski Uskok.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading