IZDAJA! NEMA UGOVORA SA SRPSKOM CRKVOM! Pale sve maske: SNP dao podršku manjinskoj Vladi Crne Gore i pogazio rezultate litija!

Autor: M. J. - E. S. T.

Svet

21.04.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Milovog DPS poručili da "ugovor suprotan interesima države" moraju da podrže svi ministri!

IZDAJA! NEMA UGOVORA SA SRPSKOM CRKVOM! Pale sve maske: SNP dao podršku manjinskoj Vladi Crne Gore i pogazio rezultate litija!

Foto: printscreen

Demokratska partija socijalista neće dozvoliti potpisivanje temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, koji je suprotan interesima i pravnom sistemu države Crne Gore, napisao je na Tviteru portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

Ovo je epilog kalkulantske politike Socijalističke narodne partije, koja je pristala da bude deo manjinske vlade Dritana Abazovića uprkos žestokim protivljenjima ostalih srpskih stranaka s Demokratskim frontom na čelu. Potpredsednik SNP Dragan Ivanović je prethodno rekao da će buduća vlada odluke donositi prostom većinom, što se odnosi i na potpisivanje pomenutog ugovora sa SPC, ali ga je Milov funkcioner ubrzo poklopio.

- Temeljni ugovor je svakako pitanje od vitalnog i nacionalnog interesa, što znači da će se o njemu odlučivati kvalifikovanom većinom svih ministara - zaključio je Nikolić.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Ranko Krivokapić

Ovim je pogažena volja naroda koji je litijama branio svetinje SPC, a da sve bude gore, u vladi će biti dokazani srbomrsci, čime je potvrđeno pisanje Republike. Među njima je i Ranko Krivokapić, čelnik Socijaldemokratske partije, koga je Vladislav Dajković zbog njegovih stavova i izjava otvoreno nazvao ustašom.

Potvrdilo se, takođe, da će u Dritanovom kabinetu mesto imati i Krivokapićev partijski drug, ne manje ekstremni Raško Konjević. SNP, koji je prodao veru za večeru, tačnije interese birača za mandate, dobio je samo mrvice s Abazovićevog stola, odnosno nijedno ministarstvo sile, pa će se zadovoljiti privredom, prosvetom i drugim. Ne treba zaboraviti ni da je SNP prethodno saopštio da neće u vladu u kojoj je SDP, ali je i to pogazio.

Mandatar za sastav manjinske vlade je juče izjavio da su sastav i ekspoze kompletirani i da je obavestio Skupštinu da je Crna Gora spremna da dobije 43. vladu, ali da će verovatno sačekati da prođu praznici.

- Imaćemo 20 ministara, od toga dvoje bez portfelja. Očekujem podršku 46 poslanika jer nismo uspeli da dođemo do 49 - rekao je Abazović.

Bečić: Fotelja je njihova politika

Republika

Foto: Demokratska Crna Gora

Aleksa Bečić

Lider Demokrata Aleksa Bečić je poručio da stranke koje formiraju manjinsku vladu nije briga za Ustav niti za narod koji želi izbore, već im je bitna samo fotelja.

- Fotelja leči sve njihove navodne razlike, što potvrđuje da su ovaj narod veštački delili i svađali 30 godina - rekao je.

Većina suprotna izbornoj volji

Poslanik Demokratskog fronta Strahinja Bulajić podneo je juče ostavku na mesto potpredsednika Skupštine Crne Gore i poslanika.

- Očigledno je da je ova skupštinska većina suprotna iskazanoj izbornoj volji građana na parlamentarnim izborima. Prekomponovanjem skupštinske većine na ovaj način stvoren je ustavno-pravni presedan, koji će s vremenom, bojim se, postati pravilo - poručio je Bulajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading