PREMIJER CRNE GORE UPOZORIO: Izvršen DRŽAVNI UDAR! Policija da uhapsi 46 poslanika Dritana Abazovića!

Autor:

Svet

22.04.2022

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je tužilaštvo da hitno reaguje i uhapsi 46 poslanika crnogorskog parlamenta.

PREMIJER CRNE GORE UPOZORIO: Izvršen DRŽAVNI UDAR! Policija da uhapsi 46 poslanika Dritana Abazovića!

Foto: e-stock/P. JOVANOVIĆ

- Pozivam specijalno državno tužilaštvo da hitno reaguje po službenoj dužnosti kao i po krivičnoj prijavi protiv 46 poslanika crnogorskog parlamenta ranije podnijete zbog sumnje da su neovlašćenim zakazivanjem sjednice redovnog, proljećnjeg zasijedanja Skupštine 28.04. na CT bez odobrenja vršioca dužnosti predsjednika Skupštine ili drugog lica nadležnog prema Poslovniku Skupštine i Ustavu CG, organizovali kriminalnu grupu radi izvršenja krivičnih djela samovlašća, zloupotrebe službenog položaja, te krivičnih djela protiv državnih organai Ustavnog poretka Crne Gore zbog nemerljive štete koja može nastati po državu i građane CG - izjavio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Foto: Tanjug/AP

 

On je upozorio da nije postojao ni jedan pravni osnov za zakazivanje sednice na način na koji je to urađeno.

- Čini se da smo ovih dana svjedoci nasilnog formiranja Vlade, kršenja Poslovnika Skupštine, Zakona i Ustava i takvo samovlašće mora biti zaustavljeno kroz pravni sistem - saopštio je Krivokapić.

Foto: www.profimedia.rs

 

Navodi da Specijalno državno tužilaštvo treba da ispita što hitnije osnovanost postupanja, posebno jer je već podneta krivična prijava protiv poslanika koji na ovaj način žele da dođu na vlast.

- Zbog važnosti pitanja Specijalno državno tužilaštvo pozivamo da postupi u skladu sa svojim ovlašćenjima i pokrene postupak utvrđivanja zakonitosti takvog postupanja, a samim tim nastupanje posledica po državu. Posebno treba imati u vidu i izjavu poslanika Raška Konjevića koji potvrđuje da "možda i čine krivično djelo ali o tome da odlučuju nadležni državni organi" što dodatno navodi u sumnju da je sve urađeno sa predumišljajem i organizovano - rekao je premijer.

Foto: youttube/printscreen

 

- Napominjemo da Ustav i Poslovnik jasno propisuju ko može zakazati skupštinu i po kojoj proceduri i da zbog važnosti pitanja, i potrebe da funkcioniše pravna država neophodno je da se izjasni Specijalno državno tužilaštvo - napisao je premijer Crne Gore Krivokapić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading