KNEŽEVIĆ RASKRINKAO KRIVOKAPIĆA: Obelodanio dokumenta - otkrivena još jedna laž o ucenama Srbije

Autor:

Svet

16.04.2022

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević objavio je dokumenta iz kojih se vidi da je smenjeni premijer Zdravko Krivokapić 25. marta ove godine tražio pomoć u namirnicima od Srbije

KNEŽEVIĆ RASKRINKAO KRIVOKAPIĆA: Obelodanio dokumenta  - otkrivena još jedna laž o ucenama Srbije

Foto: facebook.com/Demokratski front

Knežević je u saopštenju ocenio da je Krivokapić tokom sinoćnjeg intervjua za RTCG još jednom, kako je naveo, "demonstrirao laž kao jedini poznati model svog delovanja".

"Za nekog ko je u 2020. godinu ušao kao Srbin, 2021. godinu započeo kao dvesta posto Crnogorac, da bi u 2022. godini postao Tuta Bugarin, tehnički premijer Krivokapić će dobiti ekskluzivnu priliku da objasni crnogorskoj javnosti da li je bugarskom premijeru ili srpskoj premijerki poslao dopis u kojem preklinje za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so", naveo je Knežević.

Dodao je da prilaže dopise obraćanja Krivokapića zvaničnom Beogradu iako je sinoć, kako Knežević kaže, "crnogorske građane ubeđivao da im je Sofija u svakom smislu bliža".

Krivokapić je sinoć u intervjuu za RTCG rekao da je zvanična Srbija pokušala je da uceni Crnu Goru da li će joj bezbediti osnovne životne namirnice u zavisnosti od toga hoće li biti deo Open Balkana ili neće. Dodao je da je Podgorica nakon odluke Srbije da zabrani izvoz tražila alternativne načine snabdevanja i da je, kako je rekao, "na dobrom putu".

"Pokrenuta je inicijativa da se brašno dobavlja iz Bugarske, što je unelo paniku u Srbiji", rekao je Krivokapić. Dodao je da je razlika između Srbije i Bugarske u ceni transporta žitarica, ali da se traži optimizacija tih troškova i da će, ako to uspe, troškovi transporta biti i manji nego iz Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu Krivokapića da je Srbija pokušala da uceni Crnu Goru obezbeđivanjem osnovnih životnih namirnica za ulazak Podgorice u inicijativu Otvoreni Balkan.

"Pitam profesora Krivokapića kako Vas nije sramota da tako bestidno lažete? Uzgred, kada vas je to Vučić pozvao, uputio poruku, rekao bilo koju reč ucene u vezi sa hranom/robom iz Srbije? Pošto znam da nije, vraćam se na pitanje: da li vas je bar malo sramota?", napisala je Brnabić na Tviteru.

 

Komentari (0)

Loading