"ON je jedan običan SMUTLJIVAC"! MILO ozbiljno naljutio DODIKA optužbama za secesionizam i prorusku politiku!

Autor:

Svet

21.03.2022

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je ko razvijao odnose sa Rusima, onda je to Đukanović, kaže Dodik.

"ON je jedan običan SMUTLJIVAC"! MILO ozbiljno naljutio DODIKA optužbama za secesionizam i prorusku politiku!

Foto: Tanjug/D. GOLL/Tanjug

Povodom izjava koje je crnogorski predsednik Milo Đukanović dao grčkim medijima, u kojima optužuje Srpsku za secezionizam i širenje ruskog uticaja, reagovao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Proruske snage u Srbiji, Crnoj Gori, u Republici Srpskoj organizuju skupove podrške Putinu i slave „podvige“ ruske vojske. Medijska infrastruktura, uz obilatu finansijsku podršku za takvo delovanje, već odavno je postavljena u regionu. Centri su u Beogradu i Banjaluci, odakle aktivnost šire na Crnu Goru i celi region - kazao je Milo Đukanović, i pri tome optužio Srpsku za secezinizam.

Na ove tvrdnje oštro je reagovao Dodik.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović

 

- On da priča o secesiji. On je to radio. Naša politika je Republika Srpska u ustavnom okviru u Bosni i Hercegovini. Nema nikakvih secesionističkih namera. Ja ne krijem da bih voleo da može tako. Ali u ovom momentu možemo se izboriti samo za našu ustavnu poziciju - kazao je Dodik.

On je kritikovao crnogorskog predsednika i njegovo mešanje u odnose u BiH.

Đukanović glumi da je on neki veliki političar. Pa će on sada komentaristi. On ovde nije bio deset godina. Ja ne komentarišem nikada situaciju u Crnoj Gori. Ako je ko razvijao odnose sa Rusima, onda je to Đukanović. Nije korektno da on pominje Ruse u bilo kom smislu - kaže on.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Milorad Dodik

 

- Srpska će razvijati odnose sa  Rusima u pogledu eneretike i gasovoda, ali nažalost to je sada na čekanju - rekao je Dodik.

Crna Gora, BiH, Albanija, i tzv. Kosovo i imaju službe koje navodno žele da spreče širenje ruskog uticaja na ovim prostorima, otkrio je srpski član Predsendištva BiH.

- Jeste li videli nekog Rusa ovde, da hoda  u Banjaluci. Oni pokušavaju da nametnu narativ da Srpska nešto čini da će otcepiti, držeći tenziju za muslimane da treba da ainimiraju strane faktore na ovim prostorima. Tome se pridružio i Đukanović koji provodi antisrpsku politiku. On je jedan ozbiljan smutljivac, koji pokušava da svoje probleme prebaci na drugu stranu - kazao je Dodik.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading