MILO ĐUKANOVIĆ U TEŠKOM DELIRIJUMU: Predsednik Crne Gore otrčao na albansku televiziju da pljuje Aleksandra Vučića

Autor:

Svet

02.03.2022

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milo Đukanović optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se ponaša kao Slobodan Milošević devedesetih.

MILO ĐUKANOVIĆ U TEŠKOM DELIRIJUMU: Predsednik Crne Gore otrčao na albansku televiziju da pljuje  Aleksandra Vučića

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović siguran u uspeh

Predsednik Crne Gore ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić projektom Otvoreni Balkan (OB) pokušava da se predstavi kao faktor regionalne saradnje, a da je u stvari reč o čoveku koji ruši suverenost susednih država i stabilnost regiona.

Đukanović je u intervjuu za albansku MCN TV, kazao da su regionalne alternative uvek dobrodošle jer su poligon na kome se uspostavlja saradnja, ali da Crna Gora sa rezervom gleda na Otvoreni Balkan.

On je rekao da postoje druge inicijative, poput Berlinskog procesa, koji otvara značajne perspektive za povezivanje regiona i infrastrukturno povezivanje sa EU.

- Sada se kao alternativa pokušava predstaviti Otvoreni Balkan (OB). Na nju u Crnoj Gori gledamo sa rezervom. Većina ideja koje pokreće OB su već sadržane u drugim inicijativama, počev od Berlinskog procesa, CEFTA... Rezon nam je da ne treba množiti inicijative već koristiti njihove kapacitete posebno onih koje su pod patronatom Berlina i Brisela - kazao je Milo Đukanović.

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović

 

Drugi razlog zbog kog je uzdržan prema inicijativi OB je taj što se to nudi kao neka vrsta alternative Evropskoj uniji, te nekredibilnost nekih od ljudi koji promovišu tu inicijativu.

Đukanović je u tom kontekstu kazao da pre svega misli na Vučića.

- Vučić, koji pokušava da se predstavi kao faktor regionalne saradnje, je onaj isti čovek koji ruši suverenost susednih država i ruši stabilnost regiona - kaže Đukanović

- On je po istoj formuli kao Milošević iskonstruisao da su Srbi u regionu ugroženi, da je pozvan da štiti prava Srba u susednim državama, počev od Crne Gore, ugrožavajući njenu suverenost i ugrožavajući stabilnost Balkana - rekao je predsednik Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading