MILO SE PREZNOJAVA ZBOG ZVICERA! Predsedniku Crne Gore smeta istraga Europola oko planiranja atentata na Vučića!

Autor: Republika

Vesti

03.02.2022

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore se izgleda sam pronašao u istrazi koju sprovodi Interpol oko planiranja atentata na Aleksandra Vučića, pa je brže-bolje krenuo da se brani!

MILO SE PREZNOJAVA ZBOG ZVICERA! Predsedniku Crne Gore smeta istraga Europola oko planiranja atentata na Vučića!

Foto: TANJUG/ PREDSEDNISTVO CRNE GORE, ST/V. Lukić,MUP

Milo Đukanović, Aleksandar Vučić, Radoje Zvicer

Mila Đukanovića niko imenom i prezimenom nije spomenuo, ali on se izgleda sam pronašao pa je napao Srbiju da ga 'na silu' upliće u zaveru za ubistvo Vučića!

Đukanović se po svemu sudeći prepoznao u opisu "političkog zaštitnika" šefa "kavačkog klana" Radoja Zvicera, koji je, prema informacijama Evropola, pripremao atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prenosi Informer.

Milo Đukanović je u intervjuu agenciji "Mina" rekao da je dovođenje njega u vezu sa planiranjem atentata na predsednika Srbije "najobičnija glupost i politikantska konstrukcija". I možda bi to i bilo u redu da je bilo ko od zvaničnika bilo gde i bilo kada pomenuo Đukanovića. Ali nije. Pitanje je, zato, kako se to onda i zašto Milo sam prepoznao u ulozi "političkog zaštitnika narko-mafije"?!

Ne znam kako se Đukanović prepoznao u opisu političkog šefa Radoja Zvicera, ali znam da Zvicer bez političkog šefa ne bi bio najveći narko-diler u ovom delu sveta - rekao je ranije ministar Aleksandar Vulin.

Politikantska konstrukcija

Crnogorski predsednik rekao je da je njegova upletenost u planirani atentat na Vučića "obična glupost".

- Sve to odbacujem sa podsmehom i najdubljim prezirom. Siguran sam da procena medijsko-političkih činilaca u Srbiji kaže da je potrebno napraviti novu mobilizaciju oko figure za koju oni procenjuju da je najvažnija u političkom životu Srbije danas. I, naravno, tu je tema o atentatu uvek zahvalna. Nije obavezno da se u takvim spinovima pojavi i predsednik susedne države kao "poručilac atentata", ali u ovom slučaju to svedoči samo o nekoj posebnoj frustraciji koja danas postoji na medijsko-političkoj sceni Srbije prema Crnoj Gori i meni kao predsedniku... - rekao je Đukanović.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Europol ima saznanja da je planiran atentat na predsednika Vučića

Osim, dakle, što se ničim izazvan prepoznao kao "poručilac atentata iz susedne države", crnogorski predsednik čak javno sumnja u Evropolove informacije, čiju je autentičnost zvanično potvrdila i policija u Podgorici!?

- Poznata je praksa da obaveštajne agencije, kada im je to potrebno za političku upotrebu, od partnerske službe poruče informaciju o navodnoj ugroženosti života markantnih ličnosti u zemlji čiju bezbednost štite. Tako je i u ovom slučaju informacija stigla sa neke misteriozne partnerske adrese - rekao je Đukanović.

- Mi iz informacija koje smo dobili od Evropola pouzdano znamo da je Radoje Zvicer organizator atentata. Mi ne vidimo kako bi on mogao da bude tako jak i moćan bez podrške državnog vrha, posebno u tako maloj zemlji kao što je Crna Gora - rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Komentarišući sve ovo, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić poručio je Milu Đukanoviću da se uzdrži od "praznih priča".

- On to verovatno priča iz ličnog iskustva iz prošlosti tokom koje je vladao obaveštajnim sektorom u Crnoj Gori, a kada je lično konstruisao obaveštajne podatke kako je to njemu odgovaralo. U delovima bezbednosnog sektora, tokom Đukanovićeve suverene vlasti u Crnoj Gori, bilo je centara moći i visokih funkcionera službe kojima nije bila strana i nepoznata saradnja sa mafijom i organizovanim kriminalom, kao i planovi za likvidaciju političkih neistomišljenika. I da li je to moglo da funkcioniše bez odobrenja i logistike nekoga iz vrha politike i države? Da li je mogao da postoji Radoje Zvicer, "kavački" i "škaljarski" narko-klan ako nije imao političkog šefa? - pita Bečić.

Kokain i pršut

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da nikako ne razume kako se to Milo Đukanović prepoznao u Radoju Zviceru.

- Znam da Zvicer bez političkog šefa ne bi bio najveći narko-diler u ovom delu sveta. Najuspešniji izvozni proizvod Đukanovićeve Crne Gore jesu bili "kavački" i "škaljarski" klan. Iz Milove Crne Gore izvezeno je više kokaina nego pršuta, više cigareta nego vina. Razumem ja Đukanovićevu mržnju prema uspešnoj Srbiji i prema Aleksandru Vučiću, ali on mora da razume da su zauvek prošla vremena u kojima je on vladao Srbijom zajedno sa vračarskim montenegrinima - poručuje Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Kosta

03.02.2022 08:50

Sigurno je umesan u sve ovo čim mu toliko istraga smeta!

Odgovori 10 0
Njanja

03.02.2022 11:35

Sve ih treba ispitati na poligraf ako treba i više puta pa da vidimo . A predsenika Vučića zaštititi maksimalno

Normalac

03.02.2022 23:38

@Njanja - E-U-R-O-P-O-L ... kako čudno se piše Državna bezbednost.