HRVATI NAGOMILALI RAKETE NA MLJETU! Dopremljeni moćni lanseri projektila, nikom nije jasno šta se dešava, Milanović zakuvao: TO NIJE ZA JAVNOST!

Autor: Republika

Svet

18.02.2022

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski predsednik Zoran Milanović odbio je da otkrije zbog čega je neuobičajeno velika količina vojne opreme i oružja dopremljena na ostrvo Mljet.

HRVATI NAGOMILALI RAKETE NA MLJETU! Dopremljeni moćni lanseri projektila, nikom nije jasno šta se dešava, Milanović zakuvao: TO NIJE ZA JAVNOST!

Foto: Tanjug/AP

Zoran Milanović odbio da komentariše izmeštanje sistema

Moćni raketni sistem MOL ili mobilni lanser RBS15 dopremljen je praktično pod velom tajne na hrvatsko ostrvo Mljet, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost u čitavom regionu, a ulje na vatru je dodala i izjava predsednika te zemlje Zorana Milanovića koji je istakao kako razlozi za izmeštanje oružja nisu za javnost. 

Kako je naglasio, niko nema razloga za brigu i za strah, kao i da su stanovnici Mljeta mirni.  

- To nisu stvari za javnost. Stanovnici Mljeta nisu zbog toga zabrinuti, sve je mirno, sve je u redu. Ostalo će vas, ako nisu na spavanju, obavestiti iz Ministarstva odbrane, to im je posao - rekao je Milanović novinarima u Požegi, prenosi Sputnjik. 

Hrvatski portal Morski objavio je danas da je na Mljet u sredu stigao desantni brod minopolagač "Krka" i na ovo ostrvo, prema tvrdnjama meštana, dostavio poprilično vojne opreme i osoblja.

Na ostrvu se, inače, nalazi radarska stanica, a kako portal saznaje od izvora bliskog Oružanim snagama Hrvatske (OSRH), ljudstvo i oprema tamo inače stižu civilnim trajektom, a retko vojnim brodovima.

 

 

- Radi se o sistemu MOL ili mobilnom lanseru RBS15. To su projektili velikog dometa koji mogu biti na brodu, kao što jesu na ''kraljevima'' (raketne topovnjače Dmitar Zvonimir i Petar Krešimir Četvrti.), a mogu se montirati na kamione, kao i u ovom slučaju, poput vežbi koje je Hrvatska vojska već odrađivala - kazao je neimenovani izvor za portal Morski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading