BLOKIRAĆEMO PUT SRBIJE U EU! Hrvati ponovo prete, uputili su i protestnu notu, smeta im što će svet saznati o monstruoznim zločinima NDH!

Autor: Republika

Svet

10.02.2022

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije optužbe na račun Beograda došle su iz Zagreba zbog arhivske građe koju je naša zemlja predala Izraelu, a koja se odnosi na zločine NDH.

BLOKIRAĆEMO PUT SRBIJE U EU! Hrvati ponovo prete, uputili su i protestnu notu, smeta im što će svet saznati o monstruoznim zločinima NDH!

Foto: Tanjug/AP

Zoran Milanović na čelu hrvatskog udara na Srbiju

Hrvatska ponovo preti Srbiji da će zaustaviti njen put ka Evropskoj uniji, a kao razlog sada navodi problem arhivske građe koje Beograd navodno odbija da vrati Zagrebu.

Zagrebački Večernji list tvrdi da Beograd odbija da Zagrebu vrati arhivsku građu koja mu pripada iako je, kako kažu, Srbija potpisala sporazum o sukcesiji, prenosi Sputnjik. 

- Hrvatska je tim povodom juče uputila protestnu notu Srbiji u kojoj upozora tu zemlju da problem arhiva može zaustaviti put Srbije prema EU - navodi hrvatski list i dodaje da zvanični Zagreb traži od Srbije da mu preda i građu sa diska koju je Srbija dala Izraelu i u kojoj je, prema saopštenju srpskog Ministarstva odbrane, građa o stradanjima Jevreja u NDH.

Dodaju da je Hrvatska protestnu notu uputila Srbiji nakon što je službenim stranicama srpskog Ministarstva odbrane objavljena informacija o sastanku potpredsednika srpske vlade i ministra odbrane Nebojše Stefanovića sa ambasadorom Izraela u Beogradu Jahelom Vilanom, 7. februara.

Republika

Foto: Arhiva

Žrtve zločinačke NDH u Jasenovcu tokom Drugog svetskog rata

Prema tom saopštenju, ambasadoru Izraela je uručen “hard disk s više od 162.000 stranica digitalizovane arhivske građe koje je Vojni arhiv prikupio, a koja se odnosi na progon i stradanje Jevreja od NDH tokom Drugog svetskog rata”.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
joca

10.02.2022 11:07

Šta je sa ovom istinom o ustaškim zločinima i Jasenovcem?Mnogo je oštra?Boli?Sigurno manje boli nego nesrećnicima koji su stradali i njihovim najmilijim.

Zoran

10.02.2022 11:37

A Hrvati sta cete sad.Op trt givenzen zajn..

Voislav

11.02.2022 14:31

Becki konjusari savama cr i svet propasti zlikovci jedni