RATNA PSIHOZA! Bajden pali Ukrajinu zbog sina Hantera - OTKRIVENA POZADINA ZA SEJANJE PANIKE: REČ JE O OSVETI!

Autor:

Svet

15.02.2022

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden odbio je molbu ukrajinskog predsednika Voladimira Zelenskog za značajnim finansijskim paketom kojim bi SAD Kijevu pokrile gubitke vezane za privredu i na nacionalnu valutu koje donose stalne priče o ratu.

RATNA PSIHOZA! Bajden pali Ukrajinu zbog sina Hantera - OTKRIVENA POZADINA ZA SEJANJE PANIKE: REČ JE O OSVETI!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Hanter Bajden, Džo Bajden i Vladimir Putin

Tu ratnu psihozu o ruskoj invaziji koja samo što se nije desila Bajdenova administracija širi već nedeljama, a sve je počelo naprasnom odlukom da, uprkos protivljenju Zelenskog i usred pregovora s Moskvom, povuče deo diplomatskog osoblja iz ukrajinske prestonice.

Zelenski je ranije izrazio nezadovoljstvo zbog stalnih najava rata i rekao da su takva upozorenja imala negativan finansijski učinak po Ukrajinu.

Zbog toga je tokom poslednjeg telefonskog razgovora sa Belom kućom u nedelju od Bajdena zatražio kompenzaciju i kazao da bi snažna ekonomska podrška Vašingtona Kijevu pokazala ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da Zapad stoji uz Ukrajinu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Međutim, CNN je preneo izjavu neimenovanog ukrajinskog zvaničnika koji je rekao je izostao Bajdenov pozitivan odgovor na tu zamisao, a umesto para, Bajden je Zelenskom poslao uveravanje da će SAD odgovoriti brzo i odlučno ako Rusija preduzme dalje korake ka invaziji. Bajden je odbio i poziv koji je dobio od Zelenskog da hitno poseti Kijev.

Razlog za Bajdenovo sejanje panike u Ukrajini mogla bi da bude osveta za aferu njegovog sina Hantera u toj zemlji, koja starijeg Bajdena 2020. umalo nije koštala pobede na predsedničkim izborima.

Putinovi poslanici traže priznavanje Luganska i Donjecka

Ruska duma u ponedeljak je trebalo da raspravlja o predlogu poslanika vladajuće partije Jedinstvena Rusija predsednika Putina o priznavanju nezavisnosti otcepljenim regionima Luganska i Donjecka na istoku Ukrajine. Poslanici su pripremili nacrt rezolucije kojim o toj temi traže mišljenje ministarstva spoljnih poslova, a konačna rezolucija bi posle usvajanja u parlamentu bila upućena Putinu na potpisivanje.

Bajdenov problematični sin bio je na meti kritika bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i republikanaca koji su ga optuživali za sukob interesa pošto je bio član uprave ukrajinske energetske kompanije "Burizma" u vreme dok je njegov otac bio potpredsednik SAD.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Njujork post je pisao da je Hanter upoznao oca sa zvaničnikom "Burizme" godinu dana pre nego što je stariji Bajden izvršio pritisak na ukrajinske vlasti da smene tužioca koji je istraživao poslovanje te firme.

Ovo otkriće, potkrepljeno nalazima sa hard diska Hanterovog laptop računara, pojavilo se u finišu predizborne trke u SAD i umalo nije uništilo Bajdenove šanse za pobedu. Demokratski kandidat za Belu kuću je tvrdio da nikada nije s Hanterom razgovarao o sinovljevim poslovima u Ukrajini.

Ilja Kiva, poslanik Vrhovne rade Ukrajine iz stranke Opoziciona platforma - Za život, izjavio je juče da ukrajinska služba bezbednosti treba da pripremi plan "za neutralizaciju, a ako je moguće, i potpunu likvidaciju" Bajdena, kojeg je nazvao "glavnim sejačem panike" i "provokatorom rata". On je naveo da upravo Bajdenove izjave i delovanje ugrožavaju ekonomiju u bezbednost Ukrajine.

- Nadam se da ga je predsednik Zelenski pozvao u Ukrajinu upravo s tim ciljem - poručio je Kiva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading