MILANOVIĆ SE PREPAO OD PUTINA: AKO DOĐE DO RATA, POVLAČIM SVE VOJNIKE IZ UKRAJINE! Hrvatski predsednik zaprepastio saveznike iz NATO!

Autor: Republika

Svet

25.01.2022

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad je vatra, zatvaraj vrata, poručio je hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarišući potencijalno opasnu situaciju koja svakog trenutka može da bukne u Ukrajini.

MILANOVIĆ SE PREPAO OD PUTINA: AKO DOĐE DO RATA, POVLAČIM SVE VOJNIKE IZ UKRAJINE! Hrvatski predsednik zaprepastio saveznike iz NATO!

Foto: Tanjug/AP

Zoran Milanović napravio drastičan zaokret

Hrvatski predsednik Zoran Milanović, čija je zemlja članica Evropske unije (EU) i NATO, potpuno je zaprepastio saveznike iz tih organizacija, otkrivši kako će u slučaju eventualne eskalacije situacije između Ukrajine i Ruske Federacije, na čijem je čelu Vladimir Putin, on sigurno povući sve hrvatske vojnike iz tog područja. 

Milanović je o situaciji u Ukrajini govorio tokom posete fabrici „Kraš“, navode hrvatski mediji, a prenosi Sputnjik. 

 - NATO pojačava prisutnost, mi s tim ne moramo ništa, niti ćemo imati išta. Ako dođe do eskalacije povući ćemo do zadnjeg hrvatskog vojnika. To nema veze s Ukrajinom, nego s Bajdenovom politikom, vidim nekonzistentnost i opasno ponašanje. Ovo se događa u predgrađu glavnog grada Rusije i postoje načini da se Ukrajina sačuva, bar 99 posto, da joj se ekonomski pomogne - poručio je Milanović koji je zatim analizirao ponašanje SAD u vezi sa Ukrajinom i Rusijom.

- Kad je otišao Tramp, kog su demokrate napadale da se ponaša kao dadilja prema Putinovoj politici, nova administracija, pod pritiskom republikanskih jastrebova, odjednom vrši pritisak na Pentagon i Bajdena da se prema Rusiji postave čvrsto. Vidim čvrsti ruski interes, vidim i Ukrajinu. Ukrajini nije mesto u NATO. Oni su jedna od najkorumpiranijih država na svetu - kazao je Milanović.

Prema njegovim rečima, porebno je smiriti političku scenu i ne dopustiti da ekstremisti sprovode pritisak na politiku.

- Neću dopustiti da Hrvatska u tome učestvuje, a Plenković neka preti Rusiji koliko hoće. Osim što je dva puta posetio Ukrajinu, ne zna šta se događalo. Hrvatska od toga treba da pobegne, kad je požar - zatvaraj vrata - bio je jasan hrvatski predsednik.

Republika

Foto: Profimedia

Hrvatski vojnici su trenutno deo misije NATO na istoku Evrope 

Upitan o cenama gasa, kazao je da ne može da kritikuje Plenkovića.

- Ne može da napraviti čudo, ali ovo pokazuje da ova konfrontacija s Rusijom nije najpametnija. Preti se sankcijama nemačkoj pokrajini gde završava gasovod Severni tok 2, to je cena koju svi plaćamo. Platiće Evropa, Hrvatska nešto manje - zaključio je on. 

Očekuje se da Milanovićeve izjave neće naići na blagonaklonu reakciju saveznika iz redova NATO i EU, koji od svojih članica očekuju jedinstven i usaglašen stav. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ive

18.02.2022 12:59

Pa sta bi.... Pa morate se oduziti Nato-u.... Docice al u kesama

Petar

23.02.2022 17:22

Ameri imaju godinama istu taktiku: posvađaju narod, prodaju im oružje i kad ovi sve unište daju im skupe kredite za obnovu koji ih dovedu do prosjačkog štapa. Vlast preuzme mala elita koja više nikad ne silazi.