NACIONALNOSTI ŽRTAVA JOŠ UVEK NEPOZNATE: Ambasadori Srbije tvrde da nema zvaničnih potvrda da je iko od nastradalih u Bugarskoj srpski državljanin!

Autor: Republika

Svet

23.11.2021

09:55

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović kaže da nema zvaničnih potvrda da među nastradalima u nesreći u Bugarskoj ima srpskih državljana.

NACIONALNOSTI ŽRTAVA JOŠ UVEK NEPOZNATE: Ambasadori Srbije tvrde da nema zvaničnih potvrda da je iko od nastradalih u Bugarskoj srpski državljanin!

printscreen/TV Prva

- Svi naši kontakti do sada sa zvaničnim bugarskim institucijama niko nema nijednu zvaničnu informaciju. Molim da dok sve ne proverimo, sačekamo, tragedija je izuzetno teška. Bugarski ministar unutrašnjih poslova Boris Raškov je rekao da ništa strašnije nije video u životu, da su svi izgoreli do neprepoznatljivosti. Identifikacija će biti moguća samo preko DNK - rekao je Jović za TV Prva.

Kaže da se spekuliše da su uzroci ili ljudska greška ili kvar na vozilu.

- Konstantno smo u kontaktu sa svim institucijama, ne znam kada ćemo imati prve konkretne vesti - poručio je ambasador Jović.

Takođe, ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović nešto ranije je izjavila da među povređenima nema državljana Srbije. Ona je za TV Prva navela da je ta zemlja u šoku posle nesreće u Bugarskoj.

- Tužan dan osvanuo je za Makedoniju. Naše informacije su zasnovane na saznanjima medija... Velika tragedija... Prema informacijama koje imamo, nema naznaka da ima nastradalih državljana Srbije. Makedonija je u šoku - istakla je Jovanović.

Podsetimo, najmanje 46 ljudi među njima 12 maloletnih lica od kojih su dvojica bili braća blizanci, poginulo je u stravičnoj nesreći na auto-putu u Bugarskoj. Nesreću je preživelo sedmoro putnika koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze u stabilnom stanju, izjavio je jedan zvaničnik službe hitne pomoći.

Džačka: Svi stradali su Albanci iz Severne Makedonije

Albanska ministarka spoljnih poslova Olta Džačka izjavila je da su žrtve današnje nesreće u Bugarskoj, u kojoj je stradalo 46 osoba, Albanci iz Severne Makedonije.

Ona je to napisala na svom Fejsbuk nalogu, uz izraze saučešća porodicama preminulih i dodala da su Albanija i Severna Makedonija "bliske u ovim teškim trenucima".

Komentari (0)

Loading