STRAVIČNU NESREĆU PREŽIVELE DVE DEVOJČICE: Tela svih poginulih imala teške opekotine!

Autor:

Svet

23.11.2021

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 46 ljudi poginulo je kada se autobus makedonskih registracija zapalio na auto-putu u Bugarskoj. Nesreća se dogodila u blizini Bosneka, oko 2 sata posle ponoći.

STRAVIČNU NESREĆU PREŽIVELE DVE DEVOJČICE: Tela svih poginulih imala teške opekotine!

Foto: Tanjug/AP

Vatra je zahvatila autobus koji je udario u zaštitnu ogradu. Među žrtvama ima 12 dece, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Bugarske, Bojko Raškov.

U autobusu se nalazilo 53 putnika, koji su najverovatnije krenuli iz Istanbula, a nesreću su preživele dve devojčice od 7 i 17 godina, kao i šestoro odraslih. Svi putnici su iz Severne Makedonije. Povređeni su transportovani u bolnicu i njihovo stanje je stabilno i nalaze se van životne opasnosti.

Kao moguće uzroke nesreće autobusa sa severnomakedonskim tablicama u Bugarskoj, direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je "grešku vozača ili za sada neutrvđenu tehničku neispravnost" vozila, javila je agencija MIA. 

Bugarskih ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov rekao da je zaštitna ograda auto-puta probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posledica kontakta vozila sa ogradom.

Ministar Raškov je u međuvremenu izjavio da je ustanovljeno da su tela svih poginulih imala teške opekotine, preneo je BBC.

Prve informacije govore da u autobusu nije bilo bugarskih državljana.

Iz Skoplja je stigla potvrda da se premijer Severne Makedonije Zoran Zaev uputio u Bugarsku i da su sa njim krenuli ministar zdravstva Venko Filipče i ministar spoljnih poslova Bujar Osmani.

Zaev je potvrdio da su se ka Bugarskoj uputili i pripadnici severnomakedonskih nadležnih službi, a bugarska BTA je javila da su i bugarski predsednik Rumen Radev i premijer Stefan Janev na mestu tragične nesreće.

Janev je potvrdio novinarima da je istraga u toku i uputio je izraze saučešća porodicama nastradalih.

- Dogodila se strašna tragedija, nemam ništa dobro da kažem. Ostavimo istražne organe da obave svoj posao -  poručio je Janev.

Većina žrtava nesreće su građani Severne Makedonije, saopštio je ranije zvaničnik ambasade Severne Makedonije u Sofiji, a agencija MIA prenela je da je među poginulima i 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci, prenosi Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sasha

23.11.2021 08:52

A prevrnuti sanitet kod Bovna , to Niko ne pishe.