PAKUJU NAM NEKO ZLO?! Srbomrsci se sastali u Zagrebu, pa zapretili Srbiji: TO JE DA RUKA POLETI!

Autor: Republika

Svet

16.09.2021

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski predsednik Zoran Milanović primio je u zvaničnu posetu crnogorskog predsednika Mila Đukanovića kako bi zajedničkim snagama mogli da pljuju po Srbiji.

Foto: Tanjug

Ujedinjeni u mržnji protiv Srbije: Milo Đukanović i Zoran Milanović

 

Sudeći bar prema izjavama na konferenciji za novinare nakon sastanka, Srbija i Beograd bili su glavna tema razgovora Milanovića i Đukanovića.

Događaji na Cetinju

Kako prenosi zagrebački Jutarnji list, Milanović je u obraćanju medijima poručio da se sastanak održao i ranije nego što je planirano, zbog, kako je naveo, događaja na Cetinju.

- Poziv je usledio nakon ovih čudnih i nezgodnih događaja na Cetinju zadnjih dana. Poseta je ionako trebalo da se dogodi, ali su je ovi događaji ubrzali. Hteli smo dati podršku otvorenoj Crnoj Gori, većinu toga smo razjasnili - naveo je Milanović. 

Da su im Srbija i Beograd glavna opsesija, Milanović je potvrdio i osvrćući se na izjavu pokojnog patrijarha Irineja o ugroženim pravima Srba u Crnoj Gori.

Odgovarajući na to pitanje, Milanović je otvoreno zapretio Srbiji.

- Ova izjava da su prava Srba u Crnoj Gori ugrožena više nego u Pavelićevoj Hrvatskoj... Nakon toga može jedino šaka poleteti, ni Slobodan Milošević nije prelazio tu granicu, njegovo govor bio je više komitetski, da ne kažem sokratovski - bulaznio je Milanović.

Optužio Moskvu

Sa druge strane, Đukanović je priliku da se pojavi pred medijima u Zagrebu iskoristio da napadne Rusiju i zvaničnu Moskvu.

- Rusija na prostoru Zapadnog Balkana deluje radi plasmana geopolitičkih interesa. Poruke koje dobijamo iz Moskve je da je naše članstvu u NATO-u nije dobar geopolitički izbor. Već sam rekao da nema alternative evroatlanskoj budućnosti. Od suseda koji najbolje poznaju našu regiju imaćemo podršku u buđenju pomalo usnule pažnje u Evropi, da nam pomognu da ne sklizne s tog puta - naveo je Đukanović.

Milanoviću smeta trobojka

Hrvatski predsednik Zoran Milanović osvrnuo se i na poziv srpskog predsednika Aleksandra Vučića da svi Srbi u svetu iznesu zastave na Dan srpskog jedinstva.

- Ja ne pozivam Hrvate da po Srbiji mlataraju hrvatskim zastavama jer to je nezdravo, to se ne radi. Drago mi je da su hrvatski Srbi, to je bilo na Pupovčevu sugestiju, ostali hladne glave - rekao je Milanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Suvi

16.09.2021 13:34

Mislim da je to u redu sto se tice zastava , jel stvarno sta bi bilo da hrvati izbace zastave hrvatske na prozorima u srbiji ili bilo gde ,,, nebi bilo dobro po hrvatskom narodu u srbiji ,,, ili obrnuto srbi u hrvarskoj ,,,

Roki Cetinje

17.09.2021 02:57

Kako se ponašate i šta radite svima u komšiluku, nije vas teško mrzjeti.

Vuk07

17.09.2021 09:51

Cudno i nerazumno Hrvatski vrh na celu sa Plenkovicem i Milanovicem za krvavi rat u bivsoj Jugoslaviji osudjuju Milosevica kao najodgovornija licnos za krvoprolice i da im malo osvezimo pamcenje Ovaj sto je veliki prijatelj Hrvatske sto ga primaju u Lepu njihovu sa najvece pocasti na crvenom tepihu. Bio je Desna ruka Milosevicu bas u to vreme koji ucestvovao u sva desavanja na ratnim podrucima Bombardovanje Dubrovnika odbrana Banja Luke od okupiranja Hrvatsko i Bosansko muslimanskih snaga. Kako ljudi imaju kratku pamet da veruju ovom monipulantu Milu Đukanovicu. Ja mislim oni ga koriste kao mecku, koju vezanu setaju po selima da im igra uz udaranje daire. Sad je koristan za Hrvate jer Milo izdao svoju veru po njegovim ponasanju trazi slamku spasa ali ovu slamku koje mu pruza Hrvatska je mnogo tanka. Siguran sam da ce neko u Hrvatskoj Zatraziti njegovo hapsenje. Jer kao sto rekoh Milo je bio Desna ruka Milosevicu. Cudi me Milo da ima hrabrosti da uopste ide u Hrvatsku oni ne prastaju kao mi Srbi. Ja bih pripazio u mesto Mila Za cas se podigne optuznica. Nije on siguran sta ce biti sa njim posle zavrsene politicke karijere.