MILANOVIĆ KORISTI POSETU ĐUKANOVIĆA ZA PROVOKACIJE: Ja ne ustoličujem vladike i arhiepiskope po Cetinju i Nikšiću

Autor:

Svet

10.09.2021

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski predsednik Milo Đukanović dolazi iduće sedmice u zvanični poset Zagrebu, gde će razgovarati sa domaćinom Zoranom Milanovićem.

Republika

Foto: Tanjug

Zoran Milanović

Očekuje se da će Đukanovića primiti i premijer Andrej Plenković, ali detalji o čemu će razgovarati nisu poznati.

Milanović je najavu posete Mila Đukanovića iskoristio za provokaciju na račun Srbije i SPC a sve zbog ustoličenja mitropolita Joanikija.

- Crna Gora je susedna država, pre svega, tek onda članica NATO-a, i nas se to tiče. Ja ne ustoličujem vladike i arhiepiskope po Cetinju i Nikšiću, to nije moj posao niti bilo kojeg političara u Hrvatskoj. U Crnoj Gori je to srećom završilo bez ljudskih žrtava i verujem da će to tako biti i dalje - rekao je Milanović.

Milanović kaže da će dati svoju podršku "jednom konceptu građanske, sekularne Crne Gore".

- Mi se u unutrašnje poslove susednih država zaista ne mešamo. Ono što radim prema Bosni i Hercegovini nije mešanje, to je samo jedan stav koji je jasan i koji ponavljam sve vreme. U Bosni i Hercegovini živi više Hrvata nego što ima Crnogoraca u Crnoj Gori, a kamoli Srba u Crnoj Gori. Mi znamo granicu, a neki to još očito nisu naučili - dodao je Milovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zora

10.09.2021 21:26

Nemozes i da hoces . I obvde se vidi koliko ste samostalni jer i to za vas rade drugi. Vatikan.

Jole

12.09.2021 07:40

Sada vise nema sumnje iz koje kuhinje dolazi pokusaj razgradnje srpskog naroda. Oduvek je to bio zagreb. Ali mi je jedno drago da je narod konacno razbio iluzije da oni nisu sposobni za to. Itekako jesu i aktivno rade sve ove godine. Naravno da i oni imaju svoje gazde ali mnogo stosta se u njihovoj kuhinji sprema za nas. Pogotovo prica oko vojvodine na koju imaju pik u teritorijalnom smislu a sada je to i Crna Gora. Cak su i sami priznali da su kumovali oko kosova i metohije. Slali su im i pomoc a i dobrovoljce samo sto o tome ne govore javno zna se da su i tu ucestvovali. Milo i Canak su njihovi agenti kao i Biserko i jos mnogi drugi. Naravno da vatikan stoji iza te price ali ne ide se s neba pa u rebra Srbija mora da se zastiti i da nadje mere kako da zaustavi hrvatsku u daljem pokusavanju razgradnje Srbije i srpskog naroda u celini kada se njima jednom stane na vrat lako ce se onda dalje resavati stvari sa problemima koji dolaze sa onog pravog mesta. Do tada ce vecito imati problem sa hrvatima jel su oni spremni na sve i nece odustati to nam je tu bukvalno u kuci i njima se jednom mora stati na vrat i zaustaviti prvenstveno maligni uticaj hrvata na srpski nacionalni korpus jer to traje vec jedan vek. A sada je samo lepo upakovano ali cilj je isti razgradnja Srbije po svaku cenu od koje oni nisu odustali.