MILO SPREMA NOVI UDAR NA SRBE: Đukanović ide na sve ili ništa!

Autor: Republika

Svet

08.09.2021

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski predsednik Milo Đukanović sa najbližim saradnicima posle neuspeha puča na Cetinju ne odustaje od pokušaja da nasilno preotme svu vlast i krene u krvavi obračun sa Srbima.

Foto: E-Stock/Tanjug/E. Tahirović

Milo Đukanovi sprema novi udar,ilustracija

Svestan da će, pre ili kasnije, morati da odgovara za teška krivična dela počinjena uoči i tokom ustoličenja   mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, a procenjujući da šanse za politički opstanak ima samo u vanrednim okolnostima, Đukanović će, nema nikakve sumnje, zaigrati na sve ili ništa.

Izvori iz bezbednosnih struktura kažu da sve informacije iz Đukanovićevog okruženja govore da će DPS pokušati da novu krizu izazove u Beranama 25. septembra, za kada je zakazana svečanost ustoličenja novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, na koju bi trebalo da dođe i patrijarh Porfirije. Sagovornici navode da nikoga ne bi smelo da iznenadi ako se i u Beranama napravi slična situacija kao protekle nedelje na Cetinju, piše Informer.

- Milovci tamo, naravno, nemaju ni izbliza podršku kakvu imaju na Cetinju, ali već se organizuju ekstremisti iz drugih krajeva Crne Gore koji će doći u Berane i pokušati da izazovu haos - objašnjava naš izvor.

Prema njegovim rečima, Đukanović i njegovi savetnici procenjuju da bi posle neuspeha na Cetinju mogli da izgube znatan deo podrške među biračima, ali i da bi neki zapadni centri mogli sada da im okrenu leđa.

- Milu je potpuno jasno da samo u vanrednim okolnostima, samo u maltene ratnoj atmosferi ima šanse da preotme vlast u državi. Zato je spreman na sve! A Đukanovića dodatno radikalizuje i to što zna da policija i tužilaštvo užurbano formiraju predmet 'Snajper', u kome će biti osumnjičeni i neki od njemu najbližih saradnika, a možda i on sam! - kaže sagovornik, koji upozorava da će DPS preko svojih kadrova, plaćenika, ali i kriminalaca u Beogradu pokušati da izazove određene incidente u Srbiji.

- Ne mogu da govorim o detaljima, ali neki ljudi iz vrha DPS imaju jako podle ideje o tome kako da se u Srbiji dese određene stvari, neki napadi, možda čak i ubistva, posle čega bi pokušali da destabilizuju situaciju u Srbiji. Treba biti vrlo oprezan, a srpska policija i BIA moraju da paze na svaku sumnjivu sitnicu - naglašava izvor Informera.

Foto: youtube.com/printscreen

Zdravko Krivokapić rekao da će odgovarati svi koji su se ogrešili o zakon

Bezbednosna pretnja

Ove informacije posredno potvrđuje i crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, koji kaže da još ništa nije gotovo iako je završeno ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju.

- Prošao je Dan D. Naravno, ne znači da sličnih događaja neće biti i u budućnosti. Analize će biti urađene u narednih sedam dana i odgovaraće svi koji su se ogrešili o zakon. Neko je namerno pravio visokorizičnu situaciju. Vršio je medijsko spinovanje preko društvenih mreža, pa najverovatnije i preko zaštićenih platformi u Crnoj Gori iako takve softvere mogu da imaju samo službe bezbednosti - rekao je Krivokapić.

Foto: youtube.com/printskrin

Dritan Abazović ističe da je postojala velika bezbednosna pretnja za poglavara SPC

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović kaže da će istraga tek utvrditi sve detalje o bezbednosnim pretnjama tokom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju.

- Postojala je velika bezbednosna pretnja za poglavara SPC, što je i sam patrijarh potvrdio. Svako ko je odbio bilo koji zadatak biće suspendovan. Mi se ne ponosimo upotrebom suzavaca, ali ovde nedostaju dijalog i politička kultura - ističe Abazović.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije kaže da je glavni krivac za nasilje na Cetinju tokom njegovog ustoličenja crnogorski predsednik Milo Đukanović i da on zbog toga mora biti hitno kažnjen!

Foto: Printscreen/youtube/Novosti

Ustoličenje mitropolita Joanikija

- Đukanović je ugrozio verske slobode zarad političke koristi. Onaj koji zloupotrebljava najvišu državnu funkciju taj ugrožava samu državu i unižava njen ugled! Uoči mog ustoličenja u Cetinjskom manastiru Crna Gora je zahvaljući njenom predsedniku Milu Đukanoviću postala školski primer grubog mešanja politike u sferu religije, ugrožavanja verskih sloboda i kršenja ustava i zakona. Najgore od svega jeste to što je predsednik države po svaku cenu hteo da našem verskom skupu nalepi političku oznaku i za sebe izvuče političku korist, što je verujući narod energično odbacio i osudio. Đukanović za to treba da snosi odgovarajuće posledice! Nadam se da u Crnoj Gori polako prolazi vreme neobuzdane sile bilo kog pojedinca, a da dolazi vreme sile pravde i zakona - rekao je mitropolit Joanikije, koji dodaje da se nijednog momenta nije pomišljalo o otkazivanju ustoličenja.

- Nije bilo pomeranja, niti bilo kakvog otkazivanja u noći između 4. i 5. septembra. Vlada Crne Gore je meni i patrijarhu Porfiriju, posle dužeg savetovanja, da se ne bi desilo neko zlo, obezbedila helikopter. Bezbedno smo došli na Cetinje. Bilo nam je malo neprijatno da idemo vojnim helikopterom, ali sam došao na svoje Bogom određeno mesto, koje pripada mitropolitima već osam vekova - naglašava mitropolit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading