TRAGEDIJA NA ŽELEZNIČKOJ PRUZI: Voz udario dečaka, u teškom stanju prevezen u bolnicu!

Autor: Republika

Svet

18.08.2021

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U naselju Semizovac danas u 10.15 sati došlo je do nesreće u kojoj je teško povređen maloletni dečak.

Foto: printscreen/youtube.com

Voz udario dečaka, ilustracija

- Zbog crvenog svetla na semaforu, preko pružnog prelaza kojim se iz Semizovca ulazi u Svrake, čekao sam da prođe teretni voz Železnica Federacije Bosne i Hercegovine koji se iz pravca Sarajeva kretao prema Visokom - kaže Bakir Abaz, jedan od očevidaca nesreće.

Neposredno pre pružnog prelaza iznenada je pred železničku kompoziciju istrčalo maloletno dete koje je imalo nameru da pređe preko pruge na otvorenom koloseku te je nesreća, jednostavno, bila neizbežna.

Mašinovođa nije mogao ništa da učini da zaustavi kompoziciju. Dečak je ostao živ ali je zadobio teške povrede i najverovatnije će ostati bez jedne ruke.

Na lice mesta vrlo brzo su stigli pripadnici policijske stanice Vogošća i kola Hitne medicinske pomoći koji su nesrećnog dečaka odveli u jednu od sarajevskih zdravstvenih ustanova.

Policijski uviđaj koji je u toku utvrdiće okolnosti koje su dovele do ove nesreće. Do okončanja uviđaja, u potpunosti je onemogućen prilaz vogošćanskom naselju Svrake.

Inače, više porodica romske nacionalnosti, neposredno uz prugu, pored ovog pružnog prelaza stacionirali su svoje šatore. Njihova deca često su na ovom prostoru prelazila preko pruge na otvorenom koloseku te je, svakodnevno, pretila opasnost da dođe do slične tragedije, prenosi Pink.

Policija je ovim porodicama naložila da uklone svoje šatore što su oni i učinili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading