ĐUKANOVIĆ SE RADUJE DOLASKU TALIBANA NA VLAST: Crna Gora je ponosna na svoj doprinos miru i demokratskom razvoju Avganistana!

Autor:

Svet

18.08.2021

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kao odgovoran i pouzdan partner i saveznik, Crna Gora i pripadnici njenih oružanih snaga su ponosni na doprinos koji su pružali stabilnosti, miru i demokratskom razvoju Avganistana", rekao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović

Đukanović je rekao da su poslednja dešavanja "još jednom potvrdila da mir nije samo odsustvo sukoba".

- Pre svega, to su prava, slobode i snažne i funkcionalne institucije. Promene vode boljitku samo ako su inkluzivne, reprezentativne i nediskriminatorne - napisao je Đukanović na Tviteru.

On je dodao da je "odgovornost za budućnost i sigurnost nacije zajednička, a da je avganistanski narod, naročito avganistanske žene i devojčice, kao i ostali narodi, zaslužuju".

- Crna Gora zajedno sa saveznicima ostaje posvećena očuvanju i zaštiti međunarodnog mira i stabilnosti i borbi protiv ekstremizma - zaključio je Đukanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Srecko

18.08.2021 07:35

Ovaj covek je operisan od osecaja za stvarnost

Филозоф аматер

18.08.2021 11:17

Шта је овај лик хтео да каже, у ствари...?

Jugo

18.08.2021 14:48

Nedao bog nikom da ima takog blesavo i glupog otca kao ta iz CG M D mora dasu ga napravili u pogresnu rupu!!