KRITIČNO STANJE U BUDVI, DELTA SOJ IZAZIVA PANIKU! Raste broj novozaraženih, razmatra se uvođenje novih mera!

Autor: Republika

Svet

06.08.2021

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći dan zaredom Crna Gora je zabeležila nagli porast broja zaraženih od koronavirusa, a strahuje se da je za to odgovoran novi delta soj KOVIDA-19.

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija, Budvanska rivijera 

Crna Gora treći dan zaredom beleži više od 200 novopozaraženih koronavirusom, dok broj pozitivnih u ukupnom broju testiranih iznosi oko sedam posto. Kako je saopšteno iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje, u poslednja 24 sata registrovano je 219 pozitivnih slučajeva, od kojih je 35 turista, a najteža je situacija u Budvi.

- Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva KOVIDA-19 u Crnoj Gori iznosi 2.028, što na 100.000 stanovnika iznosi 322 - saopštili su crnogorski epidemiolozi, dok u Budvi ima blizu 2.000 obolelih u odnosu na 100.000 stanovnika.

U Crnoj Gori još nije službeno potvrđena prisutnost novog delta soja koronavirusa, ali tamošnji epidemiolozi, dok čekaju rezultate uzoraka poslatih u međunarodne laboratorije, tvrde da je upravo ta mutacija uzrok naglog rasta broja inficiranih.

Crnogorske zdravstvene vlasti su krajem prošle nedelje zabranile posluživanje gostiju unutar ugostiteljskih objekata bez potvrde o vakcinaciji ili negativnog testa na koronavirus, dok isti ti uslovi važe za ulazak u noćne klubove, bez obzira na to da li se nalaze na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Takođe, svi zaposleni u ugostiteljstvu moraju da budu vakcinisani. Strahuje se da bi zbog novonastale situacije mogle da se uvedu još neke mere ograničenja kako bi se suzbilo širenje virusa. 

Inače, Crna Gora prema službenim podacima beleži turističku posetu iznad očekivanja. U toj zemlji trenutno boravi oko 167.000 turista ili 85 odsto turističkog prometa iz 2019. godine koja se uzima kao rekordna u crnogorskom turizmu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading