MALI HEROJI IZ KRALJEVA SPASILI DETE IZ IBRA: Žale što nisu uspeli i oca da izvuku (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

06.08.2021

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reka Ibar svake godine odnese nekoliko života. Protekle nedelje došlo je do nove nesreće, a da tragedija ne bude veća potrudilo se šest hrabrih dečaka, koji su spasili petogodišnje dete.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Mali heroji kraj reke Ibar

Strahinja Savić, David Čantrak, David Dragojlović, Dimitrije Jovandarić, Bojan Draganić i Stefan Đurđević, dečaci uzrasta od 14 do 16 godina spasili su iz Ibra petogodišnjeg dečaka, čiji je otac, u nedelju, 1. avgusta nesrećno nastradao.

Momci iz kraja koji svako leto provode na Ibru postali su pravi heroji, iako skromno kažu da su uradili samo ono što im savest nalaže, piše RTV Kraljevo

Dečak "prepametno odreagovao"

- Bili smo na ribničkoj strani, kad smo odjedanput ispod mosta čuli "upomoć". Pogledali smo i videli dete sa ocem se davi. Odmah smo skočili u vodu, krenuli da plivamo ka tamo. Otac se samo jednom razdrao i potonuo, nismo ga posle ni videli, ali smo jedno vreme čuli i videli dete, onda je i dete počelo da tone, ali je ono prepametno odreagovalo, kad je tonulo podiglo je ruku, da vidimo gde je. Tako smo i stigli do njega, uhvatili smo ga, zagrlili i izneli na obalu - ispričao je Strahinja Savić (15).

Junaci priče žale što nisu imali vremena da spasu i dečakovog oca.

- Da smo stigli trideset sekundi ili minut ranije, možda bi i uspeli - navodi Strahinja. On ističe da dok su oni plivali ka unesrećenima, 10 do 15 ljudi je stajalo na obali i samo gledalo. Niko nije uskočio da pomogne, kaže dečak.

Prema rečima Davida Čantraka (16), nijednog trenutka nije bilo straha kad su zaplivali ka davljenicima.

- Nisam strahovao da li će neko od nas da se povredi ili udavi, ne daj Bože - objašnjava David.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading