DURAKOVIĆ DOSIPA SO NA SRPSKE RANE: Sami izgradili percepciju o Oriću kao zlikovcu

Autor: Tanjug

Svet

09.10.2017

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta "Odgovor" i bivši gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković izjavio je da je "ekstremnim elementima u Banjaluci i Beogradu" teško pala oslobađajuća presuda za Nasera Orića, jer su, smatra, oni sami sebi izgradili percepciju o Naseru Oriću kao "glavnom zlikovcu".

RepublikaFoto: youtube.com/TV ALFA SARAJEVO
Opet provocira: Ćamil Duraković

- To je za njih izabrana trauma, pokušaj da nađu balans u odnosu na ono što su Karadžić, Mladić, Arkan, Beara, Tolimir i drugi počinili u ime srpskog naroda u istočnoj Bosni, pa makar celu priču morali i izmisliti - tvrdi Duraković, a preneo je Klix.ba.

Prema njegovim rečima, Naser Orić se odazvao i na pozive Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, ali i na pozive Suda BiH u Sarajevu. 

- Pogledajte samo kako sada nastupaju ekstremni elementi u javnosti. Aleksandar Vulin, propali ministar i glavni odgovorni za Srbe na Kosovu u vreme kada je Srbima na Kosovu bilo najgore, odluči da iz Beograda komentariše presudu i podmeće da se Oriću sudilo za 3.500 Srba, iako se optužnica i predmet bavio ubistvom tri zarobljenika. Mislite li da je Vulinu do srpskih žrtava? Nije, već mu je stalo da pošalje ''najjaču'' - smatra Duraković.

Govoreći o izjavi Milorada Dodika o "sudijama muslimanima", Duraković je kazao da su dvojica od trojice članova sudskog veća u predmetu ''Orić'' bili Srbi, da je glavni tužilac bio Srbin i da je "potpuna podvala ponovno pričati o etničkom elementu u donošenju presude".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
ana

09.10.2017 21:36

Sramota svoje hvale, a tuđe gaze.

Hedona

09.10.2017 21:43

Svi oni dosipaju i jedino srbi krivi, što su nas ubijali, svi odreda.Sada vidimo da je Hag samo za Srbe.

Jovana

09.10.2017 21:43

Srpskom narodu ovom presudom je ucinjena velika nepravda, a sad svako svoju politiku i pricu vodi i tera u svoju korist.

Ognjen

09.10.2017 21:46

Sramotno ponašanje bivšeg gradonačelnika Srebrenice.