ĐOKOVIĆ SAMOUVEREN: Evo ŠTA je rekao o FINALU! TEŠKO Rusu!

Autor:

Sport

09.09.2023

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvorio je dušu nakon pobede..

ĐOKOVIĆ SAMOUVEREN: Evo ŠTA je rekao o FINALU! TEŠKO Rusu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Samo tri stvari u životu su sigurne- smrt, porez i pobeda Novaka Đokovića na najvećem turniru.

Nole je dominirao u svom stilu protiv neiskusnog domaćeg igrača Bena Šeltona koji nije znao u šta se upušta kada je ušao u polufinalni megdnan US opena protiv Đokovića.

Igrao je najbolji teniser svih vremena rutinski, baš onoliko koliko mu treba, a stiče se utisak da je ovo za njega bio trening gde se malo više oznojio.

Na kraju Nole "spušta slušalicu" u proslavi u kojoj je kako sam kaže "iskopirao Šeltona", ali ko zna da čita između redova, poslao je jaku poruku svima. 

 

 

Odjavio je Šeltona i bezobraznu publiku, a fokus prebacio na finale.

- Odlično je pobediti u tri seta. Sve je išlo dobro, imao sam 2-0 i 4:2. Onda su stvari počele da se menjaju. Imao je set loptu. Servirao sam za meč. Pretrpeo brejk. Izgubio sam ritam. Publika se pri kraju meča uključila. Nije bilo lako zatvoriti meč. Nisam želeo da odemo u četvrti set. Znao sam da ima snagu. Ima neverovatan servis, dinamičan je, nepredvidiv. Morao sam da ostanem mentalno prisutan, smiren, fokusiran na plan igre i to šta treba da uradi. Trudio sam se da budem čvrst sa osnovne linije, da mu ne bude prijatno. Zadovoljan sam kako protiče turnir. Od prvog kola Sinsinatija do sada, stvarno je sve dobro. Zadovoljan sam tenisom i kako se osećam na terenu. Predstoji krajnji izazov i borba za još jednu gren slem titulu - rekao je Đoković nakon meča, a onda se osvrnuo i na to šta mu znači predstojeće finale.

Činjenica je da sa 36 godina je svako finale GS može biti poslednje. Verovatno da cenim ovakve prilike više nego pre 10 godina. Pre 10 godina sam mislio da imam još nekoliko ispred mene. Sada ne znam. Svestan sam činjenice. Pokušaću da priđem tom finalu kao svakom, da znam da je najteži mogući zadatak, ne samo zbog samog finala, nego što sam protiv obojice igrao u finalima i izgubio. Shvatam bitnost, sviđaju mi se šanse - zaključio je Novak.

Ostala je još jedna prepreka ispred ovog neuništivog sportiste - Danil Medvedev.

Meč se igra u nedelju. Kakva nedelja za srpski sport. Idemo po sve titule!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading