LOŠE VESTI ZA NOLETA! Alkaraz se MUČIO, ali ipak PROŠAO! Epsko finale sve IZVESNIJE!

Autor:

Sport

01.09.2023

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u treće kolo US Opena, pošto je pobedio Lojda Harisa iz Južne Afrike rezultatom 3:0 (po setovima 6:3, 6:1, 7:6(7:4))

LOŠE VESTI ZA NOLETA! Alkaraz se MUČIO, ali ipak PROŠAO! Epsko finale sve IZVESNIJE!

Foto: Tanjug/AP

Posle dva sata i 31 minuta igre, do ponedeljka prvi reket ATP liste je završio posao, iako je meč mogao i duže da potraje.

Ipak, Španac je bio pribraniji u taj-brejku, u kome je uspeo da slomi "žilavog" Afrikanca i trijumfuje pred punim stadionom u noćnom terminu.

Afrikanac je prokockao svoje prilike u prvom i drugom setu, da bi u trećem periodu imao ogromnih 4:2, kada je napravio brejk sa "nulom", ali je odmah izgubio tu prednost i dopustio rivalu da se vrati u meč.

Ponovo je izvršio pritisak da povede sa 5:3, međutim, nije mu to pošlo za rukom, pa je u taj-brejku tražio priliku da dođe do seta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lojd Heris i Karlos Alkaraz

Vratio se s 1:3 i izjednačio na 3:3, pa je bilo i 4:4, a onda je mini-brejk usledio za 5:4 koji Karlos Alkaraz nije ispustio do kraja duela.

Prema tome, nastavlja se trka momka iz Mursije i Noleta ka novom viđenom finalu, posle Vimbldona i Mastersa u Sinsinatiju, i novoj borbi za pehar.

Sledeći protivnik Španca biće Britanac Danijel Evans, koji je savladao Holanđanina Botika Van De Zandšlupa rezultatom 3:1 posle preokreta (po setovima 1:6, 6:1, 6:3, 6:3).

"Karlitos" brani titulu u Njujorku i 2.000 bodova, a bez obzira da li će uspeti u tome ili ne, od narednog ponedeljka ustupuće Novaku Đokoviću zvanje najboljeg tenisera sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading