JAKO JE NERVOZAN: Novak priznao da se ne oseća baš najbolje pred US Open!

Autor:

Sport

25.08.2023

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković se obratio novinarima uoči turnira u Njujorku.

JAKO JE NERVOZAN: Novak priznao da se ne oseća baš najbolje pred US Open!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković na US Openu

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković održao je konferenciju za medije pred početak poslednjeg grend slem turnira u sezoni, US Opena.

Iako je u Njujork stigao kao osvajač Mastersa u Sinsinatiju, Nole ne krije da nije totalno opušten.

- Jako sam nervozan, kao i svi. Ljudi misle da nemam nikakav stres ili napetost, a ustvari naprotiv, imam dosta. Dogovaram se sa njim, upavljam stresom. Svako ima svoj način za upravljanje tim. Imao sam fizičke poteškoće u finalu Sinsinatija, Karlos je igrao sjajno. Napravili smo finale za pamćenje, bilo je uzbudljivo i sigurno je među najteža tri u karijeri. Zato sam i pao na teren nakon meča, osećao sam se kao da sam osvojio Gren slem. Osećao sam se iscrpljeno nekoliko dana nakon toga. Još uvek imam snage i sa 36 godina - rekao je Đoković.

Priznao je da nakon neverovatnog finala u Sinsinatiju sa Karlosom Alkarazom nije odmah mogao da nastavi sa treninzima.

Imao sam nekoliko dana odmora i nisam igrao tenis, bilo mi je to baš potrebno. Osvojio sam turnir u Sinsinatiju i imao sam meč od četiri sata sa Karlosom. Zakazao sam trening za utorak, pa smo morali da pravimo promene sa planovima. Umesto toga sam igrao golf u Nju Džersiju i uzeo sam odmor kako bih se oporavio. Čeka me turnir na kom se igra na tri dobijena seta i nadam se da ću igrati svih sedam mečeva u naredne dve nedelje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Na kraju je ohrabrio svoje navijače, porukom da sve ide kako treba pred početak turnira.

Polako se privikavam na uslove u Njujorku, ima dosta stvari koje se razlikuju. Prikupljam energiju koju ovaj grad ima, nadam se da će mi to pomoći u narednom periodu. Što se tiče uslova, loptice su teže. U Sinsinatiju su uslovi bili neverovatno brzi, loptice su letele kao meci. Teško je bilo uspostaviti kontrolu. Ove tereni deluju malo brži nego u Ohaju, mada su loptice sporije - podvukao je Novak.

US Open počinje u ponedeljak, 28. avgusta, a finale je zakazano za 10. septembar.

Novak Đoković će u prvom kolu igrati protiv Aleksandra Milera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading