NOLETU SVI GLEDAJU U LEĐA, A PRVI ZA NJIM JE ALKARAZ! Evo koliko je novca INKASIRAO u ovoj godini!

Autor:

Sport

25.08.2023

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser ikada nema konkurenciju.

NOLETU SVI GLEDAJU U LEĐA, A PRVI ZA NJIM JE ALKARAZ! Evo koliko je novca INKASIRAO u ovoj godini!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Novak Đoković je u 2023. godini zaradio 38,4 miliona dolara i zvanično je najviše zaradio među teniserima i teniserkama, saopštila je danas renomirana televijzija Eurosport na zvaničnom sajtu.

Kako je objavljeno na sajtu Eurosporta, najbolji teniser planete i osvajač dva od tri grend slema odigrana ove godine, zaradio je od turnira i sponzora od početka 2023. ukupno 38,4 miliona dolara.

Iza Đokovića ostao je osvajač Vimbldona, Španac Karlos Alkaraz, koji je inkasirao 31,4 miliona dolara.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Poljakinja Iga Švjontek je najplaćenija među teniserkama, a treća na ukupnoj rang listi sa 22,4 miliona američkih novčanica.

Danil Medvedev iz Rusije je četvrti sa zarađenih 20,1 miliona dolara, dok je Španac Rafael Nadal peti uprkos tome što nije igrao nijedan turnir od Australijan opena sa 15,5 miliona dolara.

Na šestom mestu se našla Britanka Ema Radukanu (15,3), sedma je Amerikanka Kori Koko Gof (15,2), osmi Norvežanin Kasper Rud (14,4), deveta Japanka Naomi Osaka (12,1), a deseta Amerikanka Džesika Pegula (10,9).

Novak Đoković će od ponedeljka krenuti u još jedan pohod na četvrtu titulu u Njujorku, dok će mu najveća prepreka upravo biti momak iz Mursije, pošto Karlos Alkaraz brani pehar na US Openu.

Njihov poslednji okršaj na Mastersu u Sinsinatiju, pripao je Noletu, koji se na taj način revanširao Špancu za poraz u finalu Vimbldona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading