ŠOK ZA SRBIJU: Teniser možda propušta Olimpijske igre

Autor:

Sport

06.04.2024

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glave mu mogu doći loše igre i stroga pravila.

ŠOK ZA SRBIJU: Teniser možda propušta Olimpijske igre

Foto: Starsport

Srpski teniser Dušan Lajović doživeo je neočekivan poraz u prvom kolu kvalifikacija za ovogodišnji ATP turnir u Monte Karlu. Francuski igrač Aleksander Muler bio je uspešniji sa rezultatom 2:0 (6:2, 6:3), ostavljajući Lajovića bez plasmana čak i u prvo kolo turnira. Interesantno je da je Lajović svojevremeno, 2019. godine, stigao do finala ovog prestižnog turnira, dok sada nije uspeo da prođe ni prvo kolo kvalifikacija.

Ovim porazom Lajović je ugrozio svoj plasman na Olimpijske igre, s obzirom na to da vizu za Pariz automatski obezbeđuje prvih 56 na ATP listi, a Lajović se upravo nalazio na 56. mestu pre ovog meča. Međutim, usled gubitka 295 bodova u narednih pet nedelja, postoji realna opasnost da ga pretekn nekolicina tenisera. Ovaj neplanirani ishod postavlja pitanje daljeg takmičarskog plana i strategije srpskog tenisera u narednom periodu.

Foto: www.profimedia.rs

Dušan Lajović

Ipak ostaje nada da čak i da padne na listi može videti Pariz ako neko od tenisera koji se napazi ispred njega bude sprečen. Takođe, gledaće se i "nacionalni ključ" jer najviše pet tenisera iz iste zemlje može na Olimpijske igre.


Što se samog meča u Monte Karlu tiče, iako je Lajović bolje otvorio meč i čak stekao brejk u petom gemu, usledila je serija od šest izgubljenih gemova, što je rezultiralo gubitkom prvog seta i zaostatkom od 3:0 u drugom setu. Muler je nastavio da dominira, osiguravajući pobedu brejkom u osmom gemu. Ovaj neočekivan ishod meča iznenadio je mnoge ljubitelje tenisa, posebno imajući u vidu Lajovićev uspeh na istom turniru pre samo dve godine.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading