PET SRPSKIH PRILOGA JE MEĐU NAJBOLJIH 100 NA SVETU: Ono što mi obožavamo nalazi se na KULINARSKOJ LISTI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivena lista najboljih priloga na svetu!

PET SRPSKIH PRILOGA JE MEĐU NAJBOLJIH  100 NA SVETU: Ono što mi obožavamo nalazi se na KULINARSKOJ LISTI

Foto: Shutterstock

Kulinarski magazin "Taste Atlas" nedavno je objavio listu 100 najboljih priloga na svetu, među kojima se našlo čak pet jela iz Srbije

Salata urnebes - tradicionalni srpski prilog na svetskoj sceni

Salata urnebes je tradicionalno srpsko jelo koje se našlo na listi najboljih priloga na svetu. Ovo jelo karakteriše kombinacija ljutih papričica, sira i začina, čineći ga prepoznatljivim i omiljenim među ljubiteljima domaće kuhinje širom sveta. Urnebes je na 42. mestu.

Foto: Youtube/ Gurmanske Tajne

Urenebes salata je na 42. mestu


Belolučane paprike - specijalitet koji osvaja svet

Na 85. mestu liste najboljih priloga na svetu su belolučane paprike, još jedan specijalitet iz Srbije. Ovo jelo je prepoznatljivo po svojoj aromatičnoj i pikantnoj kombinaciji paprika i začina, koje ga čine neodoljivim prilogom uz razna glavna jela, prenosi "Informer".

Srpska i moravska salata - tradicionalni prilozi sa prepoznatljivim ukusom

Srpska i moravska salata zauzele su 71. i 73. mesto na listi najboljih priloga na svetu. Ova priznanja dodatno potvrđuju kvalitet i raznovrsnost srpske kuhinje, te ukazuju na to da su ovi tradicionalni prilozi prepoznati i cenjeni i van granica naše zemlje.

Prebranac - srpski specijalitet među najboljim prilozima na svetu

Još jedan srpski specijalitet, prebranac, našao se na 71. mestu liste najboljih priloga na svetu. Ovo jelo od pasulja, koje je neizostavan deo domaće trpeze, sada je prepoznato i van granica Srbije, čime je dodatno potvrđen kvalitet i ukus tradicionalne srpske kuhinje.

S obzirom na to da se ova priznanja odnose na priloge, možemo zaključiti da su tradicionalna srpska jela prepoznata i cenjena kao ukusan dodatak uz razna glavna jela širom sveta. Ova lista svakako doprinosi promociji srpske kuhinje i njenom mestu na globalnoj kulinarskoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading