KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA: Tri puta lepša od domaćeg testa, puna fila i sočna!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sprema se za 20 minuta, a ispečena je za 40.

KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA: Tri puta lepša od domaćeg testa, puna fila i sočna!

Foto: YouTube/Kuhajmo zdravo

Pita krompiruša je odlična za doručak, ali i zanimljiv predlog za večeru. U nastavku pogledajte recept za krompirušu koja se jednostavno sprema, a mnogi će obožavati ovaj recept. Iako se koriste gotove kore, zbog toga neće biti manje ukusna.

Mnogi su oduševljeni receptom i tvrde da im je ovaj način olakšao pripremu za pitu sa krompirom.

Sastojci:

  • 1,6 kg krompira
  • pakovanje kora
  • 2 srednja luka
  • tepsija od 30 cm
  • pola decilitra ulja
  • 2 decilitra vode
  • pola čaše kisele vode

Foto: YouTube/Kuhajmo zdravo

Pita sa krompirom recept

Priprema:

Što se tiče nadeva, krompir ogulite, a luk isitnite nožem. Krompir narendajte na krupno rende. Nadev za krompirušu priprema se tako što stavite šerpu da se greje, a onda sipate ulje toliko da prekrije dno. Kada se ulje malo zagrejalo, dodate luk i dinstate ga. Nakon par minuta dodajte krompir da se lepo povežu luk, krompir i ulje. Nakon tri do četiri minuta dinstanja dodajte so. Ko voli biber neka sipa oko pola kašike. Nauljite pleh sa tri kašike ulja.

U činiji sjedinite dva decilitra vode i pola decilitra ulja. To vam je za premazivanje. Uzmite dve kore, nemojte ih odvajati, već namastite samo unutrašnju stranu. U jedan red stavljate krompir oko tri kašike na dva prsta od početka kora. Umotajte i spolja premažite još uljem i vodom. Urolajte u puž i stavite u sredinu tepsije. Ponavljate korake, samo sada ne pravite puža već rolnicu dodajete, odnosno nastavljate da ređate dok ne dobijete velikog puža u plehu.

Pitu prelijte sa oko pola čaše kisele vode i pokrijte aluminijumskom folijom da se tako peče. Peče se u rerni na 160 stepeni oko 40 minuta.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading