DROGIRAN ZLOSTAVLJAO ŽENE, PA IM SE IZVINJAVAO: Hrvatski reditelj ostavio oproštajno pismo!

Autor:

Zabava

06.04.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se hrvatski režiser na čiji su račun iznete ozbiljne optužbe, posle ovog priznanja se potpuno povlači.

DROGIRAN ZLOSTAVLJAO ŽENE, PA IM SE IZVINJAVAO: Hrvatski reditelj ostavio oproštajno pismo!

Foto: Profimedia

Hrvatski mediji preneli su vest da je reditelj Dalibor Matanić izgubio sve poslove jer je uznemiravao žene na setovima. Matanić je snimao serije koje je trebalo da budu prikazane na Netfliksu i na HBO-u, ali je njegovo ime napravno nestalo iz svih objava o ovim projektima. Matanić se oglasio na društvenoj mreži Fejsbuk, te priznao da je uznemiravao koleginice.

Takođe, on je odlučio da se, nakon ovog priznanja, potpuno povuče i ode na lečenje:

"Iskreno i neizmerno žalim zbog svojih neprimerenih postupaka, koji su izazvali kod pojedinih žena osećaj uznemirenosti i neprijatnosti. Nisam bio svestan svog pogrešnog pristupa prema koleginicama van seta. Ne postoji opravdanje ni izvinjenje za moje postupke. Poznat sam po specifičnom, humoru na ivici i radikalnim metodama rada ne bi li glumci bili što bolji u kadru, ali ništa ne opravdava ako nekome izazovete osećaj neprijatnosti", govori.

"Tek sada kad sam se samostalno prijavio u ustanovu za lečenje zavisnosti i u radu sa stručnim osobama, osvestio sam da sam na neprimeren način uznemiravao koleginice. Sve se zbivalo u trenucima kad sam bio pod uticajem alkohola ili droga", priznaje reditelj.

"Naš posao je užasno stresan, ali to me naravno nikako ne opravdava. Voleo bih pre svega da u ovome budem primer drugim kolegama, reč je o vrlo osetljivom terenu u kom se neki od nas očito ne snalaze najbolje. Delu žena već sam se lično ispričao i molio za oproštaj. Nastaviću to najponiznije i s punim respektom da radim tokom lečenja", dodao je.

"Priznajem svoje pogrešne postupke, ali apelujem na medije da se zbog zaštite moje porodice, ne nadodaju priče i da se svakako priča na adekvatan način obradi i proveri, te da se ne meša s drugim slučajevima. Moja porodica je humanistički odgojena, mi ne znamo da mrzimo, mi ne zameramo onima koji su nas drugi dan zbog mojih grešaka, odmah ostavili bez posla, stekli smo neke nove lepe prijatelje koji su spremni da pomognu. Najbitnije u svemu ovome je da sam ja u potpunosti osvestio da je to što sam radio neprihvatljivo, toga nisam bio svestan i nisam razumeo svoju poziciju na ispravan način. Nema opravdanja za greške koje sam počinio, predan sam radu na sebi kako se takvo ponašanje i postupci ne bi nikada ponovili", priznaje.

"Spreman sam da snosim posledice, suočim se s problemima koje imam, ali molim sve, posebno medije, da budu obzirni prema mojoj porodici, koja s ovim nema ništa. Napravio sam puno umetničkih uspeha za ovu zemlju, ali verujte mi da bi iste sekunde sve to menjao samo da sam na trenutak bio bolji muž, bolji otac i manje povredio druge", kaže Dalibor.

"Nakon ove izjave u potpunosti se povlačim iz javnosti i molim sve za razumevanje s obzirom na to da sam na lečenju upravo zbog problema koje sam uzrokovao", zaključio je Matanić pa se zahvalio porodici i glumcima na podršci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading