SABALENKA INSPIRACIJU PRONAŠLA U ĐOKOVIĆU! I Novak tugu zbog smrti bližnjeg "lečio" na terenu!

Autor:

Sport

21.03.2024

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donela je hrabru odluku...

SABALENKA INSPIRACIJU PRONAŠLA U ĐOKOVIĆU! I Novak tugu zbog smrti bližnjeg "lečio" na terenu!

Foto: Tanjug/AP

Arina Sabalenka i Novak Đoković

Hrabrost, srce šampiona, ludilo, nazovite kako god hoćete, ali je Arina Sabalenka svakako ostavila kompletnu javnost u neverici - što je još jedan šampion iz sveta tenisa već uradio.

Dečko druge teniserke sveta Konstantin Kolcov oduzeo je sebi život skočivši sa balkona hotela u kojem je bio u Majamiju, ali je Sabalenka ipak donela odluku da nastupi na WTA turniru u istoimenom gradu.

Verovalo se da bi Sabalenka mogla da odustane od turnira nakon smrti svog dečka, ali je ipak odlučila da se takmiči. Nedugo nakon smrti partnera pojavila se na terenu i trenirala. Upravo je ta odluka podsetila sve na sličnu situaciju u kojoj se našla još jedna mentalna gromada - Novak Đoković.

U Monte Karlu 2012. godine je svetski broj jedan saznao za smrt svog voljenog dede Vlade tokom jutra pre meča. Igrao je i pobedu je posvetio njemu.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Novak i deda Vlada

Na tom turniru je u finalu izgubio od Rafaela Nadala, ali je pre njega podigao pehar u Majamiju i baš ga je posvetio svom dedi. "Ovo je trofej za mog đeda Vladu koji mi je uvek bio izvor pozitivne energije. Moj heroj i idol, od malih nogu me je naučio da se nikada ne predajem. Ovo je za tebe moj Vlado", izgovorio je tada Đoković.

Baš kao i naš as, tako je i Beloruskinja hrabro postupila, a čini se da je moguće da je upravo u Noletu pronašla inspiraciju, s obzirom na to da njih dvoje imaju mnogo sličnosti, a i privatno su dobri prijatelji.

Samo dve nedelje pre tragičnog događaja, njih dvoje su se zajedno spremali za nove izazove. Usnimljeni su kako se dobacuju loptom za američki fudbal uz mnogo smeha i zabave. Takođe, umela je Beloruskinja da postavi određene izazove na društvene mreže koje je Đoković pokušavao da ponovi, a tamo su i u više navrata slali poruke podrške i čestitke jedno drugom.

Čini se kao da ih naš mentalitet, ratovi, teška istorija i nimalo lak život spajaju i "guraju" da budu još bolji u onome što rade, ali i da gaje prave vrednosti i, nevažno šta je na putu do cilja, ostanu fokusirani na njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading