NIKADA GA NIJE POBEDIO! Novak SAZNAO potencijale rivale u Indijan Velsu! Đoković IZBEGAO Sinera, ali ne i Nadala!

Autor:

Sport

05.03.2024

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održan žreb za Masters u "kalifornijskoj pustinji".

NIKADA GA NIJE POBEDIO! Novak SAZNAO potencijale rivale u Indijan Velsu! Đoković IZBEGAO Sinera, ali ne i Nadala!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji svetski teniser Novak Đoković saznao je imena potencijalnih protivnika na u Indijan Velsu, prvom Mastersu u sezoni, koji je osvajao rekordnih pet puta.

Posle pet godina, Nole se vratio u "kalifornijsku pustinju" i imao je izuzetno dobar žreb, za razliku od najvećih rivala. 

Srpski as je na startu slobodan, dok će u drugom kolu igrati protiv Aleksandra Vukića iz Australije ili kvalifikanta. Zanimljivo da Đoković momka balkanskog porekla, čiji koreni vuku iz Crne Gore i Sarajeva nikada nije pobedio, jer nije imao priliku da igra protiv njega.

U trećem kolu bi srpskom asu rival mogao da bude Tomas Martin Ečeveri, a u četvrtom Igo Amber ili Tomi Pol. Duel sa Rafaleom Nadalom je moguć u polufinalu.

 

 

Što se tiče četvrtfinala, potencijalni rival bi Đoković mogao da bude Poljak Hubert Hurkač ili Norvežanin Kasper Rud, dok bi u polufinalu mogao da ga sačeka neko od ove četvorke: Danil Medvedev (Rusija), Holger Rune (Danska), Grigor Dimitrov (Bugarska) ili Amerikanac Tejlor Fric.

Potencijalna četvrtfinala su: Đoković – Hubert Hurkač, Danil Medvedev – Holger Rune, Andrej Rubljov – Janik Siner, Karlos Alkaras – Saša Zverev.

Treba reći da je Srbin na ovom turniru igrao 14 puta, osvojio pet titula, poslednju 2016. godine.

Igrao je još dva polufinala, jedno finale, dok je u poslednjem nastupu 2019. godine ispao u trećem kolu od Filipa Kolšrajbera.

U finalu bi najbolji teniser sveta mogao snage da odmeri sa najboljim igračima drugog dela žreba, najvećim rivalom Špancem Karlosom Alkarazom, zatim velikim dužnikom Janikom Sinerom iz Italije, Nemcem Aleksandrom Zverevim, Rusom Andrejom Rubljovim...

Ukoliko dođe do te faze, a bilo bi veliko iznenađenje uz probleme koje ima i težak žreb, Rafael Nadal bi mogaoda bude rival Novaku Đokoviću u polufinalu.

Dušan Lajović na startu turnira igra protiv Emila Rusuvorija, a Miomir Kecmanović protiv Lorenca Sonega. U ženskom singlu Srbija neće imati predstavnicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading