NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA JEDE KAD SE OTKAČI: Dva omiljena jela deci su povremeno i u njegovom tanjiru

Autor:

Sport

02.03.2024

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole vodi računa o ishrani, ali je i on čovek od krvi i mesa.

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA JEDE KAD SE OTKAČI: Dva omiljena jela deci su povremeno i u njegovom tanjiru

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković trenutno boravi u Sjedinjenim Američkim Državama i nestrpljivo iščekuje početak mastersa u Indijan Velsu. Tokom svog boravka u Americi Đoković je učestvovao na "Upfront Summit"-u gde se pokazao kao zanimljiv sagovornik, deleći intrigantne detalje o svom životu i interesovanjima.

Posebno su bili zanimljivi njegovi odgovori kada je u pitanju ishrana. Poznato je da Nole mora posebno da vodi računa o onome što unosi u sebe jer boluje od celijakije, odnosno njegov organizam je netolerantan na gluten. Pritom kao vrhunski sportista i najbolji teniser sveta srpski as nema taj luksuz kao obični smrtnici da uživa u nezdravjoj hrani, pre svega slatkišima i brzoj hrani. Ipak, i Đoković je od krvi i mesa, pa ponekad da sebi oduška.

Kako je priznao, povremeno se popusti i konzumira manje strogu ishranu, priznajući slabost prema pici, palačinkama i "još nekim stvarima". Ova ljudska otkrića prikazuju jedan relatabilan aspekt Đokovićevog ličnog života, izvan njegovog rigoroznog profesionalnog režima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 


Dodatno intrigantno, Đokovićeva prethodna eksperimentisanja sa autofagijom, praksom koja uključuje produžene periode posta, došla su do izražaja. Njegovo svedočenje o značajnim poboljšanjima u njegovom digestivnom sistemu i kvalitetu sna kao rezultat ovog nekonvencionalnog pristupa pruža fascinantan uvid u njegov holistički pristup zdravlju i blagostanju.

 

Podsetimo, kako je Republika već pisala, dotakao se Đoković i drugih tema. Kada su ga pitali koja mu je omiljena TV emisija, Đoković je otkrio, na iznenađenje mnogih, da je to serija "Prijatelji". Ovaj neočekivani izbor pruža uvid u opušteniju stranu ovog poznatog sportiste. Takođe, otkrio je da mu je omiljena knjiga "Use Your Brain to Change Your Age" Holi G Grin otkrivajući svoje interesovanje za lični razvoj i poboljšanje kognitivnih sposobnosti.

Takođe, odstupajući od sveta tenisa, Đoković je izrazio svoju naklonost prema košarci, pružajući uvid u svoja raznovrsna sportska interesovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading