KAKVA LJUDINA! Evo ŠTA Novak Đoković kaže o NOMINACIJI za NAJBOLJEG SPORTISTU sveta!

Autor:

Sport

26.02.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džentlmentski kao i uvek...

KAKVA LJUDINA! Evo ŠTA Novak Đoković kaže o NOMINACIJI za NAJBOLJEG SPORTISTU sveta!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković  nominovan je za još jednu Laureus nagradu za najboljeg sportistu na svetu, peti put u svojoj karijeri. Kao konkurenciju će imati Erlinga Halanda, Armanda Duplantisa, Nou Lajsa, Maksa Ferštapena i Lionela Mesija.

Nole se oglasio na društvenim mrežama povodom ove informacije, a naravno, sebe je stavio u drugi plan, ali nije štedeo hvalospeve za svoje konkurente.

- Čast je biti nominovan za Lareus 2024 za najboljeg sportistu godine - napisao je Novak, pre nego je dodao da se radi o izuzetnoj grupi ljudi i pobrojao je sve nominovane osim njega.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Novak je nagradu osvajao 2012, 2015, 2016. i 2019, a za ovogodišnju nominaciju je uzeta izuzetna prošla sezona.

Đoković je bio osvajač Australijan opena, Rolan Garosa i Ju-Es opena, dok je u finalu Vimbldona tesno poražen od Karlosa Alkaraza. Takođe, osvojio je i završni masters turnir u Torinu.

Nole je osmi put je završio godinu kao prvi na svetskoj listi, a na toj poziciji se i dalje nalazi.

Najbolji teniser sveta ostvario je još jedno nestvarno dostignuće.

Novak Đoković je svetlosnim godinama ispred svojih teniskih rivala, ali je i tačno dve godine duže na teniskom tronu u odnosu na Rodžera Federera. Naime, srpski as je danas započeo rekordnu 414. nedelju na vrhu ATP liste, a kako je Švajcarac izbrojao samo do 310, razlika je tačno dve pune kalendarske godine između Noleta i prvog pratioca.

Što se ostalih trenutnuh rivala tiče, Novak ima 9.855 bodova što je za 1.050 više od drugoplasiranog Karlosa Alkaraza. Janik Siner ima 8.270, a najboljih pet kompletiraju Danil medvedev i Andrej Ruljov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading