RODŽERE, PADAŠ U ZABORAV: Đoković "ČISTI" Federera još jednim VELIKIM rekordom!

Autor:

Sport

25.02.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postaće najstariji ikada kome je to pošlo za rukom.

RODŽERE, PADAŠ U ZABORAV: Đoković "ČISTI" Federera još jednim VELIKIM rekordom!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer

Novak Đoković je poražen u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera rezultatom 3:1, a nakon neuspeha odlučio je da napravi pauzu sve do turnira u Indijan Velsu koji je na programu od trećeg marta. Za to vreme Novak je ostao na poziciji broj jedan, a zahvaljujući Alkarazu i Sineru koji su doneli odluku da ne učestvuju na turnirima u Akapulku i Dubaiju, najbolji teniser ikada potvrdiće svoju dominaciju nad "velikom trojkom" na još jedan način.

Naime, Rodžer Federer drži rekord kao najstariji teniser koji je bio na prvom mestu ATP liste, on je bio broj jedan sa navršenih 36 godina i 320 dana.

Pisali smo već i ranije, a nakon što su najveće pretnje obustavile ušešća, postalo je definitivno - Novak će osmog aprila sigurno biti na prvom mestu i tad će imati 36 godina i 322 dana, što znači da će postati novi najstariji teniser na čelu sveta te i "ugasiti" još jedan Rodžerov rekord.

Republika

Foto: Twitter.com/Wimbledon

Trenutak na Vimbldonu

Sećate se gospođe koja je 2019. u finalu Vimbldona pokazivala čuveno "jedan" prstom, što je označavalo još poen do osvajanja Federera. A onda se Novak digao kao feniks iz pepela, te počistio Švajcarca i uzeo trofej. E baš taj broj jedan u celoj istoriji je Novak Đoković, a onima koji ne žele u to da veruju, biće sve teže da pokušavaju da ospore njegove uspehe.

Ali, nema nikakve dileme da će i taj skor srpski teniski genije samo uvećavati, jer slede dva mastersa u SAD, Indijan Vels i Majami, na kojima Novak nije igrao pet godina, te nema šta ni da izgubi, već može samo dobiti...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading