NAVIJAČI U SUZAMA: Novak izgubio polufinale od Sinera i završio karijeru?! Čeka se samo zvanična potvrda!

Autor: P. Z.

Sport

04.02.2024

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đokoviću bi to mogao da bude poslednji meč.

NAVIJAČI U SUZAMA: Novak izgubio polufinale od Sinera i završio karijeru?! Čeka se samo zvanična potvrda!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najveći teniser svih vremena Novak Đoković vrlo lako bi mogao da nikada više ne obuče dres reprezentacije Srbije u Dejvis kupu!

Naša reprezentacija doživela je debakl u Kraljevu, gde je u baraž meču za ulazak u grupnu fazu Dejvis kupa poražena od teniske "velesile" Slovačke sa 4:0.

To znači da "orlovi" ove godine neće imati priliku da se bore za "Salataru", već će umesto toga u septembru igrati meč za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Republika

Foto: Starsport

Teniseri Srbije koji su poraženi od Slovačke

S obzirom na to da pomenuti mečevi dolaze posle veoma napornog leta, tokom kog će Novak Đoković igrati na Rolan Garosu, Vimbldonu, Olimpijskim igrama i US Openu, veliko je pitanje da li će se odazvati selektoru Viktoru Troickom za mečeve za opstanak.

Nole će tada već imati punih 37 godina i velike napore iza sebe u nekoliko ranijih meseci, pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje da preskoči i taj duel.

U zavisnosti od rezultata septembarske borbe za opstanak zavisi da li će Srbija 2025. godine igrati u Svetskoj grupi ili ne, ali svakako će joj prvi mečevi biti početkom februara, što su dueli koje Nole uglavnom propušta zbog iscrpljenosti posle Australijan opena.

Dakle, realno bismo Novaka u dresu reprezentacije Srbije najranije mogli da gledamo na jesen 2025, kada će najveći ikada u "belom sportu" imati već 38 i po godina i pitanje je uopšte da li će tada biti zainteresovan i pre svega dovoljno odmoran za nacionalni tim.

Na kraju, sve to bi moglo da znači da je Noletov poraz od Janika Sinera u prošlogodišnjem polufinalu mogao da bude njegov poslednji meč za Srbiju u Dejvis kupu, odnosno da je označio kraj reprezentativne karijere najuspešnijeg tenisera u istoriji. Naravno, to je samo mogućnost, ali bismo u narednim mesecima mogli da dobijemo i zvaničnu potvrdu.

Republika

Foto: Starsport

Janik Siner i Novak Đoković

Podsetimo, Đoković je u prošlogodišnjem polufinalu sa Sinerom propustio tri meč lopte i na kraju je izgubio. Tim porazom je i Srbija ostala bez šanse da osvoji prvu "Salataru" nakon 2010. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading