ZAR JE VEĆ PROŠLO "PUNOLETSTVO"! Ove SLIKE su mnogi ZABORAVILI! Novak kao 160. na svetu igra za Srbiju, s tribine ga BODRI Ana! (FOTO)

Autor:

Sport

02.02.2024

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tada je naša selekcija pregazila Zimbabve u Dejvis kupu.

ZAR JE VEĆ PROŠLO "PUNOLETSTVO"! Ove SLIKE su mnogi ZABORAVILI! Novak kao 160. na svetu igra za Srbiju, s tribine ga BODRI Ana! (FOTO)

Foto: Starsport

Posle završetka Australijan opena, teniseri se okreću obavezama u reprezentacijama, pošto su na red došle kvalifikacije za Dejvis kup u kom će silno oslabljena Srbija u Kraljevu dočekati Slovačku.

Naime, u timu selektora Viktora Torickog neće biti Novaka Đokovića. Inače, žrebom je ranije odlučeno da od 15 časova prvi na teren izađu Srbin Miomir Kecmanović i Slovak Lukaš Klein, da bi nakon tog meča snage odmerili Dušan Lajović i Aleks Molčan.

Foto: Starsport

 

Igrala je Srbija svojevremeno neke velike mečeve u okviru Dejvis kupa, naravno da su tu bili i oni neatraktivni - što je upravo bio slučaj iz 2005. kada je tadašnja selekcija Srbije i Crne Gore u okviru prvog kruga Evro-afričke zone dočekala Zimbabve u Novom Sadu.

Republika

Foto: Starsport

 

Razlog podsećanja na ovaj duel, jesu retke fotografije na kojima se vidi kako Novak Đoković, tada kao 160. igrač sveta, nastupa protiv Džiniusa Čidzikvea - dok su tadašnji "plavi" sa trbina imali podršku Ane Ivanović.

Novak je tada imao 18 godina, nekadašnja pobednica Rolan Garosa takođe, a sadašnji prvi reket sveta je upravo tada debitovao za nacionalni tim. Slavio je sa 3:0.

Foto: Starsport

 

- Drago mi je što sam doneo mojoj zemlji prve bodove. Nije bilo lako. Ovo mi je bilo prvi put da igram za reprezentaciju i da otvaram takmičenjenje u Dejvis kupu - rekao je tada Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading