KOD SRBA POSTOJI JEDNA IZREKA: Novak objasnio zašto je NEUNIŠTIV! Možete da nas UBIJETE, ali ne možete NAŠU DUŠU!

Autor: P. Z.

Sport

29.01.2024

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadnjaci mogu samo da plaču.

KOD SRBA POSTOJI JEDNA IZREKA: Novak objasnio zašto je NEUNIŠTIV! Možete da nas UBIJETE, ali ne možete NAŠU DUŠU!

Foto: Tanjug/AP

Najveći teniser svih vremena Novak Đoković nije ove godine uspeo da odbrani titulu na Australijan openu, pošto je u polufinalu poražen od kasnijeg osvajača Janika Sinera.

Pre nego što je eliminisan sa turnira u Melburnu, Nole je za tamošnji "Kanal 9" dao jedan nimalo lak intervju, u kom se prisetio teškog odrastanja u ratom obuhvaćenoj sredini.

Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na sportskim takmičenjima i to te očvrsne, a moglo je da ode na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis - započeo je Đoković.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Nastavio je u dahu.

- Da li je to i dalje sa mnom? Moguće, ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina bilo je bombardovanje tokom dva i po sata. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad, pojavi se, posebno kada čujem vatromet jer me to podseti na bombe koje su eksplodirale. Nije naročito prijatno, to je verovatno trauma, ali da se vratim na pitanje - mislim da je povezano sa tim što nikada ne odustajem i to se pojavi u trenucima kada se lomi meč.

Novak je već dugo na samom vrhu, odakle je svrgnuo Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a na kom odoleva novim generacijama teniskih šampiona.

- Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspelo šta sam ja? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio - zaključio je Nole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Alek

30.01.2024 10:12

Novace volim te, ali ne lupetaj! to je skoro Putin rekao!!!