FRIC SE OSVRNUO NA ĐOKOVIĆEVU IZJAVU: " Da sam ja nekoga POBEDIO osam puta...!

Autor:

Sport

21.01.2024

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac strepi pred meč sa najboljim u istoriji.

FRIC SE OSVRNUO NA ĐOKOVIĆEVU IZJAVU: " Da sam ja nekoga POBEDIO osam puta...!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Adrijanom Manarinom iz Francuske rezultatom 3:0 (6:0, 6:0, 6:3), a saznao je i ko mu je naredni protivnik u Melburnu.

Tejlor Fric će na megdan najboljem teniseru u istoriji, nakon što je Amerikanac savladao Stefanosa Cicipasa rezultatom 3:1 ( 7:6, 5:7, 6:3, 6:3).

 

 

Fric je odigrao odličan meč protiv Cicipasa, a na konferenciji za medije se osvrnuo na svoju pobedu.

- Srećan sam, igrao sam dobro od poečtka do kraja. Zadovoljan sam kako sam igrao, pogotovo u poslednja tri gema. ’Zapalio’ sam se, skoro da sam igrao u transu, i sve je izgledalo dobro. Imao sam osećaj kao da u svakom trenutku donosim pravu odluku – koji udarac da izvedem. Prošlo je dosta vremena od kako sam imao taj osećaj - rekao je Fric.

Novak je izjavio da veruje u sebe, i da će da porazi Amerikanca ukoliko bude na svom nivou.

- Da sam nekog pobedio osam puta u nizu, i ja bih bio tako pun samopouzdanja. Ne mogu da ga krivim zbog toga. Sigurno su uslovi ovde bolji za mene nego na US openu ili Sinsinatiju, ali da budem iskren, jedini pristojan meč koji sam igrao protiv njega u poslednjih nekoliko duela je bio u Torinu na kraju 2022. godine. Tada sam servirao za osvajanje drugog seta i bilo je veoma blizu. Posle toga sam igrao jako loše i moram da igram na mnogo višem nivou protiv njega nego što sam igrao dosad. Nadam se da mogu da odigram još jedan meč kao danas protiv Cicipasa - ističe Fric i dodaje:

- Ne mislim da će išta menjati jer do sada nije imao razloga da menja strategiju – uvek me je pobeđivao. Sa nekim drugim igračima nekad pobedim, nekad izgubim, pa se dešavaju prilagođavanja, ali između mene i Novaka uvek ide u jednom smeru, pa nema razloga da bilo šta menja - zaključio je Fric.

Novak je do sada protiv Frica igrao osam mečeva, a ima savršen skor od svih osam pobeda, uz samo dva izgubljena seta!

Što se Tejlora tiče, trijumf nad Stefanosom mu je prva pobeda protiv TOP 10 igrača na bilo kom gren slemu.

Poslednji meč odigran između Novaka Đokovića i Tejlora Frica dogodio se US openu 2023. godine, takođe u četvrtfianlu turnira, a Nole je rutinski slavio rezultatom 3:0 (6:1, 6:4, 6:4).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading