DESILO SE PRVO IZNENAĐENJE U MELBURNU! Grend slem šampion ISPAO od 65. na svetu!

Autor:

Sport

14.01.2024

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski teniser Fabijan Marozan slavio je protiv Marina Čilića rezultatom 3:1 (po setovima 6:1, 2:6, 6:2, 7:5).

DESILO SE PRVO IZNENAĐENJE U MELBURNU! Grend slem šampion ISPAO od 65. na svetu!

Foto: www.profimedia.rs

Hrvatski teniser Marin Čilić (35) izgubio je od Fabijana Marozana (24) u prvom kolu Australijan Opena i tako ispao s prvog ovogodišnjeg Grend slem turnira.

Nekadašnjem šampionu US opena to je bio prvi nastup na nekom turniru "velike četvorke" od učešća na čuvenom Flešingu 2022. godine, kada je stigao do četvrtog kola.

Istovremeno, Čilić je svoj prvi meč posle duge pauze odigrao pre 12 dana u Hong Kongu kada je takođe izgubio od 25. igrača sveta Jan-Lenarda Štrufa iz Nemačke.

Foto: www.profimedia.rs

Fabijan Marozan posle pobede nad Čilićem

U ovom meču, Marin je odservirao 16 aseva, dok je Mađar to uradio deset puta. Hrvat je svoj servis izgubio šest puta, a Marozan je uzeo dva, oba u drugom setu, jedinom kojeg je dobio. Čilić je u meču koji je trajao dva sata i 34 minute napravio 46 neiznuđenih grešaka. 

Iako je jedan od najboljih hrvatskih tenisera ikad, Marin je u glavni žreb Melburna ušao sa zaštićenim statusom, a ovo mu je bio prvi susret s Fabijanom Marozanom, koji je 65. igrač na ATP listi. 

Podsetimo, Marin je osvojio grend slem titulu, trijumfovavši na US Openu pre 10 godina, dok je igrao finale Australijan opena 2018. i bio poražen u pet setova od legendarnog Rodžera Federera (2:3), a sezonu ranije izgubio je i finale Vimbldona, takođe, od proslavljenog Švajcarca, ali mnogo ubedljivije (0:3).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading