ATP OBJAVIO NOVO PRAVILO! Evo šta to ZNAČI za Novaka Đokovića!

Autor:

Sport

10.01.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proba će trajati do kraja naredne godine.

ATP OBJAVIO NOVO PRAVILO! Evo šta to ZNAČI za Novaka Đokovića!

Foto: printscreen/Instagram/Djoker Nole

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Čelnici ATP i WTA organizacije su juče objavili nova pravila u "belom sportu", a jedno od njih se odnosi i na termine igranja.

Naime, isključena je mogućnost igranja mečeva posle 23 časa, međutim, još uvek postoji opcija da se nekim duelima učine "postupci".

U saopštenju se navodi da je postignut dogovor o satnici na turnirima, kako mečevi u večernjem delu programa ne bi trajali do ranih jutarnjih sati. Napominje se činjenica da se povećao broj mečeva koji se završavaju u "sitnim" satima i dodaje da se tokom takmičarskog dana na svakom terenu neće igrati više od pet mečeva, kako bi se izbeglo da igrači do kasno ostaju na terenu, što je negativno uticalo na igrače i navijače.

Foto: Twitter/RiyadhSeason

Novak Đoković

Ipak, postoji mogućnost da se napravi čast izuzecima, ali samo uz odobrenje supervizora, pa bi pojedini dueli mogli da se igraju u "sitnim satima", a kao potencijalni razlozi navode se vremenski uslovi i lokalna kulturna tradicija u pojedinim zemljama.

Noćni termin bi tolerisao dva meča prema preporuci, koji bi trebalo da startuju najkasnije do 19 časova i 30 minuta, ali sa preporukom da to bude sat ranije.

Ostaje pitanje koliko ova promena utiče na najboljeg svetskog i srpskog tenisera Novaka Đokovića? Problem je zamršen, pošto se uvek najatraktivniji dueli ostavljaju za poslednji termin i oni nekada mogu da potraju i duže od predviđenog vremena.

U tom slučaju će usled određenih okolnosti, u situacijama kada izuzeće nije moguće, baš ti dueli biti premeštani za novi dan programa, što bi opet moglo da dovede do kraćih pauza između dva okršaja u kojim učestvuje isti igrač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading