REVOLUCIJA U TENISU! Ništa više neće biti kao PRE! Menja se sistem BODOVANJA, a evo kako to UTIČE na Novaka!

Autor:

Sport

28.12.2023

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser mogao bi čak i da profitira.

REVOLUCIJA U TENISU! Ništa više neće biti kao PRE! Menja se sistem BODOVANJA, a evo kako to UTIČE na Novaka!

Foto: www.profimedia.rs

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) donela je odluku o promeni sistema bodovanja na svojim najvećim turnirima.

Prema najnovijim odlukama, primera radi, poraženi finalista grend slema umesto dosadašnjih 1.200.000 poena dobijati 1.300.000. To povlači lančanu reakciju, pa će mesto u polufinalu donosi 800 poena umesto dosadašnjih 600, a četvrfinale 400 umesto 360 poena.

Istovremeno, igrači koji takmičenje završe u prvom kolu dobijaće 50 umesto dosadašnjih 45 bodova, a osvajač grend slema će i dalje biti nagrađivan sa 2.000 poena.

Republika

Foto: Twitter/RiyadhSeason

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Kada su u pitanju Mastersi, pobednici će i dalje osvajati 1.000 poena za osvojene turnire, finalisti će umesto dosadašnjih 600 dobijati 650 poena, a polufinalisti 400 umesto 360 bodova.

Budući da najbolji teniser sveta Novak Đoković nije učestvovao na velikom broju turnira iz ove serije, bodovni saldo bi u 2024. mogao da bude zaista veliki.

Međutim, sada će se u problemu naći takmičari koji su rangirani ispod 100. mesta i oni koji nastupaju na čelendžerima, budući da će oni osvajati manji broj poena. Njima će biti teže da se probiju do turnira na kojima se osvaja veći broj poena.

Kada je reč o čelendžerima, za titulu najviše se može zaraditi 175 poena na turniru najjače kategorije, a na onim najslabije rangiranim svega 50 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading