NADAL OTKRIVA: Rafa imao POSEBNU PRIPREMU jedino za ĐOKOVIĆA i Federera!

Autor: M. M.

Sport

25.12.2023

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac se uskoro vraća na teren.

NADAL OTKRIVA: Rafa imao POSEBNU PRIPREMU jedino za ĐOKOVIĆA i Federera!

Foto: www.profimedia.rs

Rafael Nadal odigrao je bezmalo 59 međusobnih duela sa Novakom Đokovićem, na kojima Srbin vodi sa 30:29. Osim sa Noletom, španski teniser gajio je veliko rivastvo i sa Rodžerom Federerom. Na okrašaje velike trojke i evoluciju tenisa uopšte osvrnuo se Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala.

On tvrdi da se Rafa ne bi vraćao na teren da ne oseća da je spreman. On se, podsetimo, povredio na Australijan openu početkom godine.

- Uvek sam tražio uspeh kroz evoluciju osobe. Lakše je pobeđivati ako ste učtivi. Danas u tenisu svako mora da igra na isti način. Udarim jako i ne razmišljam, milim da je društvo generalno danas takvo da mnogo ne razmišlja. Danas je, ili serviraj 220 na sat ili ne možeš da igraš, ili odgovori na tu ludu brzinu ili te nema. Pomereni su osnovni delovi taktike, a to je od suštinskog značaja u sportu. Zato imate te silne teretane, tu ne morate da razmišljate - kaže Toni Nadal i dodaje:

- Tenis svakako ima problem. Igrač je šef, on je taj koji vas plaća, a taj koji vas plaća čini sve da čuje ono što želi da čuje. Ne želi da čuje ono što mu se ne sluša, otuda imate ljude oko sebe koji vam stalno govore da radite sve dobro.Ja to nikada nisam činio. Teniser živi u okruženju koje čini da se on oseća važnim. Zašto se loptica šalje preko mreže? Zato jer nema smisla slati je u mrežu, ono što ima smisla je naći način kako da se prebrodi problem.

Govorio je o svojim trenerskim metodama.

- Danas pričamo o faktorima kakvi su biomehanika, statistika, video analiza. Volim video analize jer vam do dozvoljava da gledate tehniku pri brzini koja normalno ne bi bila moguća, a statistika s druge strane samo potvrđuje ono što sam već video. Nikad nisam pripremao meč više nego što je neophodno. Spremao sam mečeve sa Federerom, Đokovićem, ali nikad protiv 40. na svetu. Kada bi Rafa izašao na teren, rekao bih mu da igra kako zna i to je i radio - zaključio je Toni Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading