NOVAK JE NAJBOLJI NA SVETU! Stiglo novo VELIKO PRIZNANJE na račun Đokovića! U leđa mu gledaju Mesi, Džordan...

Autor:

Sport

21.12.2023

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodeći teniser sveta ostavio konkurenciju daleko iza sebe.

NOVAK JE NAJBOLJI NA SVETU! Stiglo novo VELIKO PRIZNANJE na račun Đokovića! U leđa mu gledaju Mesi, Džordan...

Foto: www.profimedia.rs

Kako prenosi sportski portal "ThatsAllSport", srpski as Novak Đoković suvereno je zauzeo prvu poziciju najboljeg sportiste svih vremena.

Posebno je intersantno na ovoj listi Top 5 sportista koji su ostavili veliki trag u svetskom sportu, nema ni Rafaela Nadala ni Rodžera Federera, ali su tu legendarni bivši bokser Muhamed Ali, fudbaler Intera iz Majamija Lionel Mesi, atletičar Jusein Bolt i proslavljeni NBA košarkaš Majkl Džordan.

Autoru teksta na um su padali i Švajcarac i Španac, ali i Serena Vilijams, međutim to da Noleta stavi na prvo mesto presudio je način na koji je Srbin stigao do velikog uspeha.

Foto: Printscreen/Twitter

Novak Đoković i Lionel Mesi na dodeli Zlatne lopte

Kako navodi "Đoković se jednog dana pojavio i odmah počeo da pobeđuje". Učestvovao je u 36 grend slem finala, od kojih je 24 osvojio, a lista rekorda koje je oborio i tek će da obara je podugačka.

Nole je, podsetimo, 2023. godinu završio na prvom mestu ATP liste ispred Karlosa Alkaraza iz Španije.

U tek završenoj sezoni je osvojio Australijan open, Rolan Garos i US Open, kao i Završni Masters u Torinu.

Na prvom grend slemu u Melburnu je savladao Grka Stefanosa, potom u Parizu Norvežanina Kaspera Ruda, a u Njujorku bio bolji od Danila Medvedeva iz Rusije.

Što se tiče ATP finala, u borbi za pehar pobedio je Janika Sinera iz Italije i revanširao mu se za poraz u grupnoj fazi takmičenja, dok je na Vimbldonu igrao finale.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading