ĐOKOVIĆU PONOVO IZMAKLO PRIZNANJE: Evo KO je osvojio NAGRADU koja nedostaje Srbinu!

Autor:

Sport

13.12.2023

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novaku je po ko zna koji put "pobeglo" prestižno priznanje teniskog sveta.

ĐOKOVIĆU PONOVO IZMAKLO PRIZNANJE: Evo KO je osvojio NAGRADU koja nedostaje Srbinu!

Foto: Tanjug/AP

Italijanski teniser Janik Siner odigrao je sezonu za pamćenje, a sada je sve njegove uspehe ulepšala i nagrada za omiljenog tenisera u izboru navijača koju dodeljuje ATP.

Siner je u 2023. godini osvojio četiri titule, a stigao je i do finala u Majamiju, kao i na Završnom turniru u Torinu gde je u meču za trofej poražen od najboljeg tenisera planete, Novaka Đokovića. Iako je na ovom meču izgubio od svetskog broja jedan, Siner može da se pohvali kako je Srbina savladao u okršaju Dejvis kupa, kako u singlu, tako i u dublu.

Međutim, sada je stiglo i laskavo priznanje u vidu imenovanja za favorita publike, tako da je Sinerova već uspešna sezona dobila poseban ukras na kraju. 

Interesantna je i činjenica da Rodžer Federer ima čak 19 nagrada za najboljeg igrača u izboru publike, i to zaredom. Prvi koji uspeo da osvoji srca navijača nakon Federera bio je Nadal 2022. godine. Ono što još više upada u oči jeste podatak da Đoković nikada nije osvojio pomenuto priznanje.

Ipak, ostaće upamćeno da je Novak završio sezonu kao prvi na ATP listi, dok će četvrtoplasirani Siner morati da sačeka kako bi prišao uspehu svetskog broja jedan. Ostaje da se vidi kako će se ovo rivalstvo u povoju razviti u sezonama koje dolaze.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading