TRENER JANIKA SINERA SUMNJA U NOVAKA! Uzeli su Đokoviću Dejvis kup, sada hoće i NAJVEĆI životni CILJ!

Autor:

Sport

01.12.2023

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambicije su im drastično porasle.

TRENER JANIKA SINERA SUMNJA U NOVAKA! Uzeli su Đokoviću Dejvis kup, sada hoće i NAJVEĆI životni CILJ!

Foto: Starsport

Nije dugo trebalo Derenu Kejhilu da, posle suspenzije Rumunke Simone Halep i izgubljenog posla, pronađe novi angažman.

Okrenuo se muškom tenisu i izabrao Janika Sinera za novog pulena. Usledio je meteorski uspon, pošto je mladi Italijan igrao finale Završnog Mastersa u Torinu, a potom osvojio Dejvis kup sa "azurima".

Australijski stručnjak je u intervjuu za "Korijere delo Sport" pohvalio finiš sezone svog izabranika, za kog naglašava da ga podseća na legendarne asove Bjerna Borga i Matsa Vilandera.

- Nisam uopšte iznenađen partijama Janika u poslednje vreme. Najbolje kod njega je što ima mnogo prostora za napredak i zato je rad sa njim izuzetno zabavan. Odlično razume igru, bolje poznaje svoje telo i što je najvažnije sluša - rekao je Kejhil i nastavio:

Foto: Tanjug/AP

Deren Kejhil

- Njegova najveća vrlina je njegova sposobnost da se prilagodi svim tipovima situacija, on je vrlo zreo momak za svoje godine, a u tom smislu pomalo me podseća na Borga i Vilandera, pre svega kako se nosi sa pritiskom. Uvek je nasmejan, veoma je inteligentan i spreman da se takmiči, uz to da pravi sjajnu atmosferu gde god da se pojavi.

Posle osvajanja mastersa u Pekingu, ulaska u finale Završnog Mastersa u Torinu i osvajanja Dejvis kupa, kada je na tom pohodu čak dva puta savladao Novaka Đokovića, sada teniska javnost od Sinera očekuje da zablista i na grend slemovima, gde je tek na Vimbldonu ove sezone izborio prvo polufinale.

Tada je i započela saradnja sa Kejhilom, međutim, njih dvojica su kao glavni cilj izabrali nešto drugo.

- Olimpijske igre u Parizu su apsolutni prioritet. Janik obožava da igra za Italiju. Takođe pokušaćemo da dođemo do grend slem titule, ali to uopšte ne želimo da stavljamo kao obavezu - istakao je australijski stručnjak.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Budući da je osvajanje Olimpijskih igara životni san Novaka Đokovića, koji se odlučio da posle četiri kiksa osvoji zlato za Srbiju u Parizu naredne godine, ali i "kalendarski slem", čime bi upotpunio ono o čemu oduvek žudi.

Podsetimo, Olimpijske igre u Parizu igraće se na šljaci Rolan Garosa, gde bi i Rafael Nadal takođe želeo da trijumfom završi blistavu karijeru, ali tu je i njegov sunarodnik Karlos Alkaraz, tako da bi u tako paklenoj konkurenciji Sineru posao bio veoma otežan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading