ĐOKOVIĆ U TOP 20 LIČNOSTI NA SVETU, ALI... Još jedno priznanje za najboljeg tenisera!

Autor:

Sport

11.12.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nižu se priznanja...

ĐOKOVIĆ U TOP 20 LIČNOSTI NA SVETU, ALI... Još jedno priznanje za najboljeg tenisera!

Foto: screenshot

Novak Đoković je iza sebe ostavio još jednu i te kako uspešnu godinu. Srpski teniser osmi put u karijeri završava mesec decembar na poziciji broj jedan, a pored toga u 2023. je osvojio Australijan Open, Rolan Garos, US Open, završni turnir sezone ATP finale, dok je u finalu Vimbldona poražen od Karlosa Alkaraza i nesrećno eliminisan u polufinalu Dejvis Kupa nedavno sa srpskom reprezentacijom od Italije.

Da je srpski teniser stvarno imao odličnu sezonu iza sebe pokazuje i to da ga je čuveni američki časopis "Time magazin" svrstao u TOP 20 ličnosti koji su obeležili ovu godinu.

 

 

Đoković je imao sjajnu sezonu iza sebe. Osvojio je najveće trofeje, dominirao u svetu tenisu. Osvojio tri grend slema, osmu godinu završava kao prvi ATP listi - piše Time magazin.

Naravno, ni ovog puta nije moglo da prođe bez prozivki Amera na račun srpskog tenisera, te su u tekstu spomenuli i nedavni incident u polufinalu Dejvis Kupa kada je Novak odbio da se podvrgne doping testu.

Opšte je poznato da "preko bare" gledaju samo kako da napakoste najboljem teniseru ikada, pa čudi i činjenica da je Đoković uopšte završio na njihovoj listi TOP 20 ličnosti koje su obeležile 2023. godinu.

Takođe, treba spomenuti i Masters u Sinsinatiju kada je Đoković spasao meč loptu protiv Alkaraza pre nego što je trijumfovao u epskom meču koji je trajao tri sata i 49 minuta, koji je kasnije opisao kao "jedan od najtežih mečeva u mom životu". Istovremeno, to je bilo najduže finale sa maksimalno tri seta u istoriji ATP tura (od 1990. godine).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading