ŠOKANTNA OBJAVA! Nadal ZAVRŠAVA karijeru! Rafa POTVRDIO kada će se to DESITI!

Autor:

Sport

09.12.2023

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser rešio da se oprosti od "belog sporta".

ŠOKANTNA OBJAVA! Nadal ZAVRŠAVA karijeru! Rafa POTVRDIO kada će se to DESITI!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal ponovo je govorio o svom povratku na teren, ali je takođe ponovo najavio da bi naredna sezona, mogla biti njegova poslednja.

- Postoje dobre šanse da će mi ovo biti poslednja godina... Postoji i šansa da ću igrati samo šest meseci. Trenutno ne mogu da odgovorim na ova pitanja. Mogu samo da kažem, da ću se vratiti da se takmičim - rekao je Nadal za "Sport".

Podsetimo, prethodno je Rafa i zvanično potvrdio da će se početkom 2024. godine vratiti tenisu, i to u Brizbejnu, gde će učestvovatio na ATP turniru iz Masters serije 250.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Činjenica da godinu dana nije igrao profesionalni tenis, a da je pre toga na bezbroj turnira održavao ritam, evidentno u dobroj meri plaši španskog tenisera, koji se obratio javnosti.

- Bojim se i plašio sam se da saopštavam stvari jer na kraju godine u kojoj se nisam takmičio i posle operacije kuk ono što me najviše brine nije kuk, već sve ostalo. Verujem da sam pripremljen i nadam se da će stvari dobro da se odvijaju i da ću imati priliku da ponovo uživam na terenu - istakao je Rafa i nastavio:

- Nadam se da ću ponovo osetiti sve te emocije koje tenis donosi... Nadam se da ću imati sposobnost da ne zahtevam od sebe ono što sam zahtevao tokom čitave svoje karijere. Vreme i okolnosti su drugačije, na neistraženom terenu. Kroz život sam zahtevao od sebe maksimum i nadam se da ću ovoga puta neću sebi postavljati imperative.Moram da prihvatim da će stvari na početku biti veoma teške. Moram sebi da dam potrebno vreme i nadam se da ću znati da oprostim ako stvari krenu naopako na početku, za šta postoji velika mogućnost. Svestan sam da možda postoji ne tako daleka budućnost u kojoj se stvari mogu promeniti, i pokušaću da zadržim svoj entuzijazam, svoj radni duh i verujem da će moje telo moći da odgovori izazovima - istakao je Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading